Voyager – Diana Gabaldon

voyager

Let op, deze recensie bevat spoilers voor de eerste twee delen!

Jamie Fraser is lying on the battlefield of Culloden, where he rises wounded, to face execution or imprisonment. Either prospect pales beside the pain of loss – his wife is gone. Forever. But sometimes forever is shorter than one thinks. In 1746, Claire Fraser made a perilous journey through time, leaving her young husband to die at Culloden, in order to protect their unborn child. In 1968, Claire has just been struck through the heart, discovering that Jamie Fraser didn’t die in battle. But where is Jamie now? With the help of her grown daughter, Claire sets out to find the man who was her life – and might be once again.

Mijn mening

Het tweede deel van deze serie vond ik wat tegenvallen, maar natuurlijk eindigt het weer met een spannend einde, wat ervoor zorgde dat ik toch wel het volgende deel wilde gaan lezen. Het blijft een indrukwekkende serie, aangezien Diana Gabaldon onwijs veel onderzoek heeft moeten doen naar de geschiedenis van Schotland, maar ook van Amerika en dat is echt bewonderenswaardig.

Toch vind ik het verhaal soms wat traag en ik kan mijn vinger er niet precies op leggen wat er nou is dat ik mis. Maar ook in dit boek had ik moeite om door te blijven lezen. Het is nieuwsgierigheid wat me door laat lezen, want ik wil toch echt wel weten hoe het afloopt met Jamie en Claire, maar soms heb ik het idee dat ze van de ene situatie in de andere vallen, alsof ze niet gewoon rustig even op adem mogen komen. Nou snap ik dat je dat soort situaties nodig hebt om nog eens vijf boeken te schrijven (deel acht is net uit gekomen!), maar ja. Ik weet het niet.

Eindoordeel

Natuurlijk eindigde dit boek ook weer met een spannend eind en daardoor wil ik zeker het volgende deel gaan lezen, maar of dat echt snel zal zijn, dat weet ik niet. Jammer!

Specificaties

Voyager by Diana Gabaldon
Series: Outlander #3
Published by Cornerstone
Genres: Roman
Pages: 1072
ISBN: 9780099428510

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”1001004000571843,1000004000000688″ name=”voyager” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *