Films en series van de afgelopen tijd

films en series december 2014

De afgelopen weken heb ik wat meer Netflix gekeken en dit zijn mijn tips!

 Lilyhammer

Een gangster die door middel van het getuigenbeschermingsprogramma naar Lilyhammer vertrekt en daar zijn leven opbouwt. Niet zoals iedere andere burger dat doet, maar gewoon, als gangster. Ik hou van gangster films en series, en ik lach me helemaal rot om deze serie. Johnny komt in de meest absurde situaties terecht en weet daar altijd een oplossing voor te bedenken. Echt te grappig. We zijn net klaar met seizoen 1 en gelijk doorgegaan met seizoen 2. Een aanrader als je van wat bizarre series houdt.

Grimm

Je kent ze vast wel, de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Natuurlijk zijn daar al zoveel films en series op gebaseerd, maar Grimm is er nog zo een. Niet een serie die je een in 1 keer zult kijken, maar de afleveringen zijn leuk genoeg om er een paar achter elkaar te kijken. Het doet me vooral denken aan series zoals Charmed en Buffy. Fijne bizarre wezens, leuke hoofdpersonen en toffe effects. Hou je van sprookjes en een beetje duistere series, dan is Grimm zeker een aanrader.

American Gangster

Een oudere film, maar daarom niet minder tof. American Gangster gaat over Frank Lucas, die zijn imperium opbouwt in de jaren zeventig. Hij wil net zo groot worden als de maffiosi die hij op straat tegenkomt. Politie-agent Richie Roberts is vastbesloten Frank Lucas op te pakken, maar ook de corrupte politie-agenten achter de tralies te zetten.

Briljant acteerwerk van Denzel Washington en Russel Crowe, een ambitieuze gangster en flink wat spanning zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. Het einde van de film is verrassend. Hou je van gangster en actie, dan is dit een film voor jou!

Remember Sunday

Gus heeft last van geheugenverlies. Elke ochtend wordt hij wakker en kan hij zich niets meer van de vorige dag herinneren. Hij ontmoet Molly en denkt dat hij verliefd op haar is, maar ja, hoe moet hij uitleggen dat hij haar elke ochtend vergeten is?

Een film met Zachary Levi (Chuck, als je die nog kan herinneren) en Alexis Bledel (Rory uit de Gilmore Girls), ik vraag me af waarom ik die niet eerder heb gezien. Een romantische film, het deed me een beetje denken aan een Nicholas Sparks verfilming. Fijn als je even wat liefde wilt voelen. Acteerwerk is soms een beetje akward, maar dat vergeten we gewoon.

The Hunters

Twee broers, Paxton en Tripp, komen erachter dat hun ouders geen onderzoekers zijn, maar Hunters. Zij redden bijzondere items van dieven en zorgen dat deze veilig opgeborgen worden. Maar hun ouders zijn ontvoerd en Tripp en Paxton moeten het item, een spiegel, veiligstellen. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot.

Ik moet wel zeggen dat The Hunters de slechtste film uit het rijtje is. Dat klinkt niet geheel positief (de film krijgt maar een 5,1 op IMDB), MAAR! ik vond het wel een vermakelijke film. Echt zo’n film die je aanzet en ondertussen je huis op gaat ruimen. Spannend genoeg om te blijven kijken, niet spannend genoeg om te blijven zitten. Ik keek ‘m toen ik ziek was, dat zegt genoeg.

Zoals ik al zei, alle genoemde films en series kun je op Netflix kijken. Heb jij nog tips? Laat het achter bij de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *