Het marktplaatsmeisje – Carlijn Vis

Carlijn Vis - Het Marktplaatsmeisje

Anna speurt op Marktplaats naar interieurs die op het hare lijken, in de hoop een man te vinden die bij haar past. Sinds ze op zichzelf woont in Amsterdam is haar leven stabiel: een leuk flatje, twee keer per week naar de sportschool en een baan waar ze naar hartenlust structuur in de bedrijfsvoering probeert aan te brengen. Kroon op haar werk is het vaatwasschema. Anna wil geen mannen meer in haar leven die de boel overhoop kunnen halen, daarom verricht ze op internet grondig voorwerk of maakt ze aan de hand van de inhoud van boodschappenkarretjes in de supermarkt een profielschets. Door haar theorie dat ze via Marktplaats een gelijkgestemde kan vinden, komt ze in contact met wonderlijke types. Maar is liefde wel te vinden met een theorie? Het Marktplaatsmeisje begint als een herkenbaar verhaal over de beperkingen van sociale media, maar verandert langzaam in een donker sprookje over vertrouwen en intimiteit.

Mijn mening

Niet alleen is de sfeer op kantoor in ‘Het marktplaatsmeisje’ van Carlijn Vis herkenbaar, maar herkende ik ook veel van mezelf in Anna. Ik hou van structuur, maar toch niet zo obsessief als Anna.

Ik heb meerdere malen hardop moeten lachen, het afwasschema zal voor iedereen wel bekend voorkomen, maar de absurditeit van de redenering van Anna om op marktplaats naar de liefde te gaan zoeken, vond ik echt hilarisch.

Eindoordeel

‘Het Marktplaatsmeisje’ van Carlijn Vis begint als een zoektocht naar romantiek, maar eindigt verrassend. Het boek is herkenbaar, maar ook hilarisch, lees het dus niet als je in het openbaar vervoer zit. Je kunt op sommige momenten gewoon niets anders dan hardop lachen.

Wat een vermakelijk boek en ik kijk uit naar de (eventuele) volgende boeken van Carlijn. Hou mijn blog in de gaten, want je kunt een exemplaar van dit boek winnen!

Specificaties

Het marktplaatsmeisje by Carlijn Vis
Published by Atlas Contact
Genres: Roman
Pages: 224
ISBN: 9789025444174

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000030108091,9200000033386064″ name=”marktplaatsmeisje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *