Je verlangen – dwaallicht of kompas – Margriet Wentink

je verlangen

Je verlangens wil je het liefst vervullen. Soms lijk je jezelf echter tegen te werken, terwijl toch helder is wat je verlangt. Of je wilt de ene dag het een en de volgende dag iets anders. Of je volgt juist wél gepassioneerd je verlangen, maar voelt je toch niet vervuld. Als je niet doelgericht je koers kunt volgen, hebben verschillende delen in jou hun eigen verlangens en behoeften, die niet te verenigen zijn. Door kleinere en grotere verwondingen die je opliep in de loop van je leven ben je innerlijk verdeeld geraakt. Om pijn of verdriet niet meer te hoeven voelen ben je verlangens gaan koesteren die je op een dwaalspoor brengen.

Mijn mening

Iedereen heeft verlangens of wensen, maar hoe je die vervult, dat is maar net de vraag. Waar komen je verlangens vandaan? Zijn het je eigen verlangens of zijn het die van je omgeving? Deze en meer vragen behandelt Margriet Wentink in het boek ‘Je verlangen – dwaallicht of kompas’. Margriet Wentink helpt je om je innerlijke verdeeldheid in kaart te brengen, om je verlangens te vervullen, maar ook om jezelf beter te leren kennen.

Luisteren naar je hart, of doen wat je zelf wilt (en dus niet wat je omgeving wilt), dat zouden we allemaal wel willen. Maar hoe je dat bereikt en de weg ernaar toe, dat is soms lastig in kaart te brengen. Met eenvoudige oefeningen, duidelijke voorbeelden en mijmermomenten helpt Margriet Wentink je om je verlangens te vervullen. Het benoemen van je verlangens en de weg ernaar toe om ze te bereiken is moeilijk en soms wordt je op die weg afgeleid. Het vervullen van je verlangens is jouw persoonlijke succes, maar ook het niet behalen kan als een succes voelen, je hebt het immers geprobeerd.

‘Je verlangen – dwaallicht of kompas’ heeft een onderwerp wat veel mensen uit de weg gaan, het is  soms makkelijker om de weg te blijven volgen waarop je beland bent, maar of je daar echt gelukkig van wordt, dat weet ik niet. In dit boek bespreekt Margriet Wentink tips en trucs om je doelen te behalen. Het zou zweverig kunnen zijn, maar Margriet Wentink legt helder en duidelijk uit hoe je jezelf beter kunt leren kennen en daarmee ook je eigen verlangens te benoemen.

Eindoordeel

Het boek ‘Je verlangen – dwaallicht of kompas’ is onderdeel van de serie ‘Breek de stilte’, waar onderwerpen behandeld worden die bespreekbaar zouden moeten zijn, maar dat niet zijn.

Een aanrader als je meer over jezelf wilt leren, maar dit niet te zwaar wilt zien en daarmee wel je doelen wilt bepalen en halen.

Specificaties

Je verlangen - dwaallicht of kompas by Margriet Wentink
Published by Akasha
Genres: Psychologie
Pages: 160
ISBN: 9789460151316

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000030730342″ name=”Je verlangen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *