Cold Grave – Kathryn Fox

cold_grave

It feels like the safest place on earth. A family-friendly, floating palace. But, as Anya Crichton soon discovers, cruise ships aren’t all that they seem…Statistics tell us that a woman is twice as likely to be sexually assaulted on a cruise ship than on dry land. Customers aren’t screened, so the ships are a haven for sex offenders and paedophiles. With no policing, and floating in international waters, sexual assaults and passengers ‘disappearing’ are uncommonly frequent…So when a teenage girl is discovered, dead on the deck of the ship that she is holidaying on, Anya feels compelled to get involved. There’s no apparent cause of death, but Anya’s forensics expertise uncovers more than the ship’s doctors can…or want to. With the killer still on board, and subsequently a crew-member found shot, it becomes clear that the safe haven of the cruise-ship is actually anything but. And, as Anya comes under increasing pressure to abandon her investigations, will she continue? Or do whatever it takes to keep her own family safe?

Mijn mening

Het maken van een cruise stond nog op mijn verlanglijstje. Tot mijn man mij dit boek cadeau deed (wat een humor heeft hij, hè?). Na het lezen van dit boek, blijkt dat cruise schepen helemaal niet zo veilig hoeven zijn, want iedereen kan maar aan boord gaan! Natuurlijk is het fictie, maar er zal vast wel een kern van waarheid in zitten.

In de eerste paar hoofdstukken gebeurd er heel veel in dit boek en ik vroeg me echt af wat er nog meer zou komen. Nou, niet heel veel. Alle actie zit echt in de eerste paar hoofdstukken, de rest gaat eigenlijk over het oplossen van de zaak en dat viel me eigenlijk een beetje tegen. Het boek is nog steeds spannend en de oplossing lag minder voor de hand als ik verwacht had, maar het is jammer dat ze de actie niet wat meer verspreid hadden. Dat had het voor mij wat interessanter gemaakt.

Eindoordeel

‘Cold grave’ is een vermakelijk boek, zeker als je van politie-onderzoeken houdt en niet vies bent van een beetje spanning. Het is nou echt een boek wat ik mee zou nemen op vakantie (maar dus niet als ik op een cruise ga!).

Specificaties

Cold Grave by Kathryn Fox
Published by Hodder paperback
Genres: Thriller
Pages: 368
ISBN: 9781444709537

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000000933311,9200000022729337″ name=”cold grave” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *