Event: Meet & Greet met James Frey

Afgelopen donderdag was ik door Uitgeverij Unieboek uitgenodigd om een rondvaart door de grachten van Amsterdam te maken, samen met een aantal bloggers en James Frey, de auteur van Endgame. Over Endgame heb je al eerder kunnen lezen, dit superspannende boek met bijbehorende puzzel is een interactief boek en zeker een aanrader om te lezen. Klik hier voor mijn recensie.

Die rondvaart, daar zag ik wel een beetje tegenop. Ik had nog nooit een rondvaart gemaakt, maar ik ben niet zo’n held op boten. Ik ben een keer totaal in paniek uit een kano gehaald en ook op andere boten voel ik me niet echt op mijn gemak. Maar voor een meet & greet met James Frey wilde ik mijn angst wel opzij zetten. Gelukkig had ik nergens last van, het was alsof we over het water gleden, met dank aan de kapitein Patrick en onze host Floris die goed voor ons zorgde.

Goed, nu de rondvaart. Het was een klein gezelschap, zoals je op de volgende foto kunt zien. De foto is van Best of YA Books.

IMG_20141113_214250

James Frey kwam bij iedere tafel een paar keer langs om een praatje te maken, zijn boek te signeren en op de foto te gaan.

Hij leerde ons de beste manier om te signeren (vanuit je schouder, niet vanuit je pols!) en vertelde ons het ‘einde’ van de Endgame serie, maar ik geloof niet dat dat het echte einde is!

De inspiratie voor Endgame kwam vanuit zijn jeugd, toen hij een boek over een puzzel las. Hij bedacht zich dat hij dit ook wel kon gebruiken in een boek. Hij weet zelf de uitkomst van de puzzels in Endgame niet, die heeft hij niet zelf geschreven.

Hij zou graag Kepler 22B in het echt willen ontmoeten. Hoe tof zou dat zijn, dat je een alien kan ontmoeten?

PicMonkey Collage

De rondvaart was echt prachtig, want veel grachten zijn met lichtjes versierd en dat is wel heel romantisch hoor! Zeker een aanrader, ook als je gewoon uit Nederland komt! Na anderhalf uur was het tijd om weer aan te meren, de tijd was omgevlogen. Het kletsen met medebloggers Mathilde en Julia (en met niet-blogger Isabelle) was erg gezellig en het was een superleuke setting om zo ook eens met een auteur te praten.

Na nog even snel met James Frey op de foto te gaan, was het tijd om afscheid te nemen.

2014-11-13 21.26.08
v.l.n.r. James Frey, Mathilde en ik.

Wat was het leuk! Bedankt Unieboek voor het organiseren!

One thought on “Event: Meet & Greet met James Frey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *