De geluksprofessor – Patrick van Hees

9200000030135073

Wat doe je als je erachter komt dat je eigenlijk helemaal niet gelukkig bent? Dat is de vraag die Cuno, succesvolle marketingprofessor zichzelf stelt in ‘De geluksprofessor’ van Patrick van Hees.

Cuno is een typisch voorbeeld van een marketingman. Snelle auto, losse contacten, druk leven, hard werken en veel geld hebben. Het enige verschil is dat hij zichzelf professor mag noemen, hij werkt namelijk voor het prestigieuze Nyenrode. Maar dan komt hij erachter dat hij eigenlijk helemaal niet gelukkig is. Maar wat geluk is, dat weet hij niet precies. Hij zit op dat moment in Cambridge en waar kun je nou beter onderzoek doen dan in Cambridge?

Tijdens zijn zoektocht naar geluk, ontmoet hij drie jongens, die nightclimbers zijn. Nachtklimmers, ze beklimmen ’s nachts, illegaal, de gebouwen in Cambridge. Als er tijdens zo’n klimtocht een ongeluk gebeurd, moeten ze een besluit nemen, een besluit wat gevolgen zal hebben voor ieders toekomst.

Mijn mening

Ik moest in het begin heel erg doorzetten in dit boek. Cuno is precies de man waar ik een hekel aan heb, arrogant en alleen maar met zichzelf bezig. De enige reden die ik had om te blijven lezen was Cambridge. Een plaats waar ik nooit geweest ben, maar die veel aantrekkingskracht heeft.

Gelukkig ben ik door blijven lezen, want als je eenmaal door dat arrogante heen prikt en Cuno zijn onderzoek doet, wordt het een interessant boek. Het onderzoek naar het ultieme doel, want wie wil er nou niet gelukkig zijn? Wat voor jou geluk kan betekenen, hoeft dat nog niet voor je buurman te betekenen. Geluk is een interessant iets en de reis die Cuno daarvoor maakt, zorgt ervoor dat het boek je raakt.

Eindoordeel

Ik heb genoten van ‘De Geluksprofessor’ en zal het ook iedereen aanraden. Wel met de waarschuwing dat Cuno echt een eikel is en dat je daar even doorheen moet prikken.

Specificaties

De Geluksprofessor by Patrick van Hees
Published by Boekerij
Genres: Lifestyle
Pages: 256
ISBN: 9789022572368

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5463af896afd3_selected-products” products=”9200000030135073,9200000030208889″ name=”De Geluksprofessor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *