Codenaam Coco – Carmen Reid

codenaam coco
Wat zou jij doen als de oorlog uitbreekt? Zou je in het verzet gaan of zou je gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is? Dat is wat Nicole zich afvraagt in ‘Codenaam Coco’, als de Duitsers België invallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nicole woont samen met haar ouders en oma in België en als haar vader opgepakt wordt en spoorloos verdwijnt, besluit Nicole in het verzet te gaan. Ze begint met kleine acties, maar daarna neemt ze ook deel aan de grotere acties, zoals het opblazen van een trein.

Brussel,1940. Nicole is vijftien als de nazi’s het land binnen¬vallen. Vastbesloten om terug te vechten, sluit ze zich aan bij het Belgische Verzet. Onder haar nieuwe naam Coco begint voor Nicole een nieuw, gevaarlijk leven als spion. Ze leert dat je op je vijftiende niet te jong bent om een pistool bij je te dragen, een bom te plaatsen en het risico te lopen op gevangenschap, marteling en een gebroken hart. De vraag is niet óf ze gepakt wordt, maar wanneer.

Mijn mening

WOW. Dat is eigenlijk het enige wat ik over dit boek kan zeggen. Zo ontzettend spannend. Ik heb het binnen een dag uitgelezen en heb moeite moeten doen om niet de hele nacht door te lezen. Ik kon het boek serieus niet uit mijn handen leggen.

‘Codenaam Coco’ is geschreven door Carmen Reid en aan het eind van het boek vertelt ze over de manier waarop ze onderzoek heeft gedaan naar dit boek en dat maakt dat het boek nog meer tot leven komt. Het verhaal is namelijk gebaseerd op waargebeurde verhalen, en Carmen Reid heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de Tweede Wereldoorlog, maar ook de leefsituaties in België uit die tijd zijn door Carmen onderzocht. Dat maakt dat dit boek nog geloofwaardiger overkomt.

Het boek is prachtig, maar eenvoudig geschreven en ik kan me voorstellen dat het een goed boek is om te gebruiken op de middelbare school, om de jongeren meer te leren over hoe het er daadwerkelijk aan toe ging in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is zo spannend en het einde is ontroerend. Ik heb echt keihard zitten huilen bij de laatste hoofdstukken, haha.

Eindoordeel

‘Codenaam Coco’ is echt een heel mooi boek en een aanrader voor iedereen die meer over de Tweede Wereldoorlog wil weten, maar ook houdt van spannende verhalen.

Specificaties

Codenaam Coco by Carmen Reid
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9789020679236

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54632cd8bbcd4_selected-products” products=”9200000031579128″ name=”codenaam coco” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *