Films van de afgelopen tijd

PicMonkey Collage

Ik heb weer een paar films gekeken en in plaats van een blog per film, schrijf ik nu een gecombineerde blog. Deze films waren het niet helemaal waard om per film een blog te schrijven.

White Noise 2: The light.

Samenvatting

White Noise 1 hebben we een hele tijd geleden gezien en we zagen deze op Netflix. Dan maar uitproberen. Nathan Fillion speelt Abe, die in het begin van de film heel gelukkig is met zijn vrouw en zoontje, tot ze op een ochtend ontbijten in een restaurant en zijn vrouw en zoontje worden vermoord. Abe is daarna zo de weg kwijt, dat hij zelfmoord probeert te plegen. Maar door reanimatie in het ziekenhuis, waar hij wel een paar minuten dood is, overleefd hij het. Hij hoort steeds meer gekke geluiden, stemmen ofzo en ziet ook dingen. Hij heeft het idee dat hij gek wordt, maar wat blijkt, door zijn bijna-dood-ervaring heeft hij contact met de andere zijde.

Oordeel

Allereerst: ik hou van Nathan Fillion. Hij is briljant in Castle, maar ook op Twitter lig ik regelmatig in een deuk om zijn tweets. Maar goed, de film. Ik herinnerde me weer wat een vage film White Noise 1 was, en deze kan ook in het rijtje vage films. Nathan Fillion is wel weer briljant en hij heeft ervoor gezorgd dat de film leuk was. Je moet ervan houden, dan is het wel een aardige film.

Sharknado.

Samenvatting

In Los Angeles komt een orkaan aan en door een rare speling van de natuur, zitten er allemaal haaien in die orkaan. Fin (Ian Ziering) wil zijn familie en de rest van Los Angeles redden en ondertussen moeten ze de haaien zijn te ontwijken.

Oordeel

Ik schaam me bijna dat ik deze ‘fail’ van een film heb gekeken. Maar het is net als een ongeluk. Je wilt eigenlijk niet kijken, maar je oog wordt er naartoe getrokken. De film is bijna hilarisch, de special effects zijn zo nep en er worden gewoon hele scenes dubbel afgespeeld. Tja, eigenlijk moet je deze film gewoon niet kijken. Of wel, als je wilt lachen.

Day of the dead.

Samenvatting

Een klein stadje in Colorado wordt overspoeld door zombies. Het leger sluit het dorpje af van de buitenwereld, maar er zijn uiteindelijk maar een paar overlevenden. Die moeten proberen te ontsnappen aan de zombies.

Oordeel

Ik hou van zombie-films. Ik kan films zoals Zombieland wel elke week kijken. The Walking Dead is echt een van mijn favoriete series. Goed, deze film. De titel is verwarrend en doet me denken aan ‘Dawn of the dead’, ook al een zombiefilm. Deze film heeft weer net een andere kijk op hoe zombies zijn ontstaan en dat is wel weer interessant. Het is een aardige film, maar niet een die ik een tweede keer zal kijken.

Maleficent.

Samenvatting

Een elf veranderd in een wraakzuchtige heerseres, omdat ze haar land niet op wil geven aan de mensen. Ze vervloekt de jonge prinses, maar komt er langzamer zeker achter dat het prinsesje haar hart heeft gestolen en dan wil ze haar vervloeking terugdraaien.

Oordeel

Wat speelt Angelina Jolie hier goed in zeg. Prachtige beelden en het verhaal komt je vast wel bekend voor! Ik heb er echt van genoten, terwijl ik normaal niet zo van de Disney films ben. Het is wel een beetje een trage film, maar de beelden en het acteerwerk (ook van Elle Fanning trouwens) maken een hoop goed.

Zo, dat waren de films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Heb jij nog tips? Laat ze achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *