De Dochter – Jane Shemilt

de dochter
Jenny houdt van haar werk, haar man, haar tweeling Theo en Ed en haar vijftienjarige dochter Naomi. Ze vormen een hecht gezin, niets is onbespreekbaar. Dan krijgt Naomi de hoofdrol in een toneelstuk op school. Het gezin leeft mee naar de grote dag van de premiÞre. Als de roes van de prachtige avond is uitgewerkt, slaat de harde werkelijkheid toe. Naomi is niet thuisgekomen. In de zoektocht naar Naomi stuit Jenny op schokkende feiten. De dochter die ze dacht zo goed te kennen, hield een groot geheim voor haar verborgen.

Naomi krijgt de hoofdrol in het schooltoneelstuk en krijgt het steeds drukker. Iedereen leeft met haar mee tot de première, maar als het dan zover is, wordt de ergste nachtmerrie van een moeder werkelijkheid. Naomi komt niet thuis die nacht. En ook niet de dag daarna. Of daarna.

Jenny en haar gezin moeten nu om leren gaan met de onzekerheid die vermissing heet. Jenny stopt met werken terwijl Ted doet alsof er niets aan de hand is. Ed voelt zich schuldig, want hij zou met Naomi naar huis lopen, maar heeft zich laten afwimpelen door haar. Langzamerhand komt Jenny erachter dat ze haar kinderen niet kent. Ze heeft geen idee wat er in hun hoofden omgaat en waar ze mee bezig zijn. Ze komt steeds meer over Naomi te weten en dat is niet wat ze verwacht had.

Mijn mening

‘De dochter’ van Jane Shemilt is opgebouwd in hoofdstukken, afwisselend in het heden en in het verleden, de dagen voor en na de verdwijning van Naomi. Zo kom je steeds meer te weten over wat er nou precies gebeurd is. De stukken in het heden zijn traag opgebouwd, Jenny brengt haar meeste tijd door met schilderen en wandelen met de hond. Ze zit vooral in haar hoofd en dat merk je.

Het verhaal greep me niet helemaal, hoewel ik toch wel nieuwsgierig genoeg werd om te willen weten hoe het afliep, het einde was ook echt niet wat ik had aan zien komen. Ik denk dat het boek heftiger is als je zelf kinderen hebt, ik kan me er alleen maar in inleven.

Eindoordeel

‘De dochter’ is het debuut van Jane Shemilt en haar stijl van schrijven bevalt wel. Het verhaal heeft een goede plot en de karakters zijn tot detail uitgewerkt. Het is zeker een naam die ik in gedachten zal houden.

Specificaties

De dochter by Jane Shemilt
Published by The House of Crime
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789044344677

[bol_product_links block_id=”bol_545f8e6fcca25_selected-products” products=”9200000026176162,9200000026018658″ name=”de dochter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *