Een tik op het raam – Linwood Barclay

een tik op het raam

Sinds de tragische dood van hun zoon zijn priv├ędetective Cal Weaver en zijn vrouw uiteengedreven, beiden verscheurd door verdriet. Tijdens een nachtelijke hoosbui vraagt een tienermeisje Cal om een lift. Hij weet dat het voor een veertiger geen goed idee is om daarop in te gaan, maar hij stemt toch toe. Dat is zijn eerste grote fout. Door zijn beslissing belandt Cal in een nachtmerrie vol pijn en verdenkingen. Er is iets grondig mis in Griffon. Er zijn te veel geheimen, te veel leugens en doofpotten. Cal besluit ze een voor een bloot te leggen. Dat is zijn tweede grote fout.

Mijn mening

‘Een tik op het raam’ van Linwood Barclay gaat over het verlies van een kind, hoe de ouders daar mee om gaan en hoe ze zich in hun werk kunnen storten. Ook de relatie tussen beide ouders wordt slechter, ze zijn alleen maar met het verdriet bezig. Als Cal dan, schijnbaar roekeloos, zich richt op de verdwijning van het tienermeisje en de geheimen in het dorp bloot probeert te leggen, zet hij niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook het leven van zijn vrouw. Staat zij achter hem, of kiest ze voor het dorp?

Een spontane actie van Cal, waarop je later terug kijkt met de gedachte ‘Hoe heb je dat kunnen doen?’, is het begin van dit boek. Je wordt meegesleurd in het verdriet van Cal en zijn vrouw Donna, maar ook snap je dat Cal beroepsmatig wil weten wat er met het meisje gebeurd is. Als hij dan de geheimen van de lokale politie blijkt te onthullen, dan wil hij helemaal weten hoe de vork in de steel zit. Het is een politiek verhaal, er heerst een onderhuidse spanning en het boek grijpt je. Vanaf de eerste bladzijde wil je weten hoe het met het meisje afloopt en wat er precies met de zoon van Cal gebeurd is.

De relatie tussen Cal en zijn vrouw is hartverscheurend, maar tot op een zeker punt ook begrijpelijk, want hoe zou jij reageren als je je kind verliest?

Eindoordeel

‘Een tik op het raam’ van Linwood Barclay is een tragedie, maar wel een met een goed einde, wat een goed boek zeg. Ik zal zeker meer van Linwood Barclay gaan lezen, want dit snakt naar meer.

Specificaties

Een tik op het raam by Linwood Barclay
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789022571170

[bol_product_links block_id=”bol_545f8c1e14ba1_selected-products” products=”9200000026244853,9200000026240366″ name=”een tik op het raam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *