Ruin and rising – Leigh Bardugo

ruin and rising

The capital has fallen. The Darkling rules Ravka from his shadow throne. Alina will have to forge new alliances and put aside old rivalries as she and Mal race to find the last of Morozova’s amplifiers. But as Alina begins to unravel the Darkling’s secrets, she reveals a past that will forever alter her understanding of the bond they share and the power she wields. The firebird is the one thing that stands between Ravka and destruction – but claiming it could cost Alina the very future she is fighting for.

Mijn mening

Alina gaat verder in haar zoektocht naar de derde versterker, de Firebird. Die zoektocht loopt niet zoals ze verwacht en nu moet ze kiezen: de Duisterling verslaan of… Ja, dat moet je zelf maar gaan lezen.

Ik vond dit het beste deel uit de trilogie. In boek twee kreeg ik soms het gevoel van ‘daar gaan we weer’, waar ik hier wist dat het einde (welk einde dan ook) in zicht was. Maar dat maakte het niet minder spannend. Jeetje zeg, wat was dit goed zeg! Ik heb regelmatig toch met mijn mond open zitten lezen en een aantal keer ‘OH NEE!!!’ geroepen. Gelukkig las ik het boek dan ook niet in het openbaar.

De keuzes die Alina maakt zijn bewonderenswaardig en ze is daarmee zeker een voorbeeld van Girl Power. Alina misstaat dan ook niet in het rijtje Hermione en Katniss wat sterke fictieve karakters wat mij betreft.

Eindoordeel

Hou je van Harry Potter, the Hunger Games en Divergent? Dit is een goede opvolger en ik weet zeker dat we nog veel van Leigh Bardugo gaan horen. Het volgende boek, Six of Crows staat gepland voor volgend jaar (de Engelse uitvoering).

Wil je de serie liever in het Nederlands lezen, dan kun je een kijkje nemen bij Blossom Books, want zij geven deze (en nog veel meer leuke boeken!) uit. Dit deel, Val en Verlossing, zal in februari 2015 uitkomen.

Specificaties

Ruin and Rising by Leigh Bardugo
Series: Grisha #3
Published by Orion Publishing Co
Genres: Young Adult
Pages: 368
ISBN: 9781780621166

[bol_product_links block_id=”bol_5458d1514675f_selected-products” products=”9200000019248502,9200000022934137″ name=”ruin and rising” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *