Product: Kindle Paperwhite

Mijn nieuwe liefde is de Kindle Paperwhite. Zo, laat dat maar even duidelijk zijn, haha. Hiervoor had ik een Kindle eerste generatie, met toetsenbord. Ik was verknocht aan die Kindle, uploaden van boeken ging ideaal, het scherm was geweldig, zelfs in de zon en de batterij ging superlang mee. Maar na vier jaar behoorlijk gebruik merkte ik dat de aan en uit knop wat stroever ging. Neeee, dacht ik, hij gaat toch niet kapot?? Maar helaas, dat was wel het geval. Van de week was het zelfs zo erg, dat mijn Kindle helemaal niet meer aan ging. Ik kon wel huilen.

Maar, gelukkig bestaat er zoiets als klantenservice en ik moet zeggen, dat de Amazon klantenservice geweldig is. Woensdag chatte ik met ze en kreeg ik een aanbieding voor een refurbished Kindle Paperwhite. Refurbished houdt in dat het een tweedehands Kindle is, maar compleet gecontroleerd door de fabrikant en met een jaar garantie. Prima deal lijkt me. Dus daar ging ik akkoord mee en binnen twee dagen had ik mijn nieuwe Kindle binnen.

Dit is ‘m dan.

2014-10-27 11_Fotor

Het hoesje is niet perfect, want het is eigenlijk een iPad mini hoesje, waar mijn oude Kindle prima in paste. Voor deze Kindle is ie eigenlijk te klein, maar voorlopig werkt het prima. Een nieuw hoesje is onderweg. Deze kocht ik trouwens bij Flying Tiger.

2014-10-27 10_Fotor

De doos waar de Kindle in zat. Amazon heeft duidelijk naar Apple gekeken qua verpakking, want wat ziet dit er sjiek uit.

2014-10-27 12_Fotor

Zo ziet het scherm eruit. Je kunt het scherm aanpassen aan de ruimte waarin je je bevindt, dus het scherm lichter of donkerder maken. Als je je in een hele donkere ruimte bevindt, zit er zelfs een soort backlight in, dus je heb geen lamp nodig om te lezen. Ideaal en het leest ook nog eens fijn. Ik krijg bij mijn iPad vermoeide ogen van het scherm, maar bij de Kindle Paperwhite heb ik daar nog geen last van gehad. (Dit is trouwens een stuk uit het derde deel van de Grisha trilogie, haha). Je ziet ook op het scherm hoe ver je in het boek bent. Je kunt ook aangeven hoeveel tijd je nog in het hoofdstuk hebt, dit wordt aangepast op je leestempo.

2014-10-27 14_Fotor

Je kunt het beginscherm helemaal aanpassen naar je eigen behoefte. Ik hou van orde, dus heb mijn boeken ingedeeld in categorieën. Maar je kunt ook sorteren op titel, auteur en datum toegevoegd.

2014-10-27 15_Fotor

De bediening is touchscreen, ik moest hier in het begin wel aan wennen. Bij mijn oude Kindle kon ik aan beide kanten bladeren door mijn boeken, hier kan ik alleen naar voren bladeren als ik rechts druk, en naar achteren als ik links druk. Dit is even aanpassen, maar dit went snel. De Kindle Paperwhite heeft een fijn formaat en het scherm is echt heel mooi.

De Kindle Paperwhite ondersteund geen ePUb (het formaat voor e-boeken in Nederland), maar als je het programma Calibre download kun je gemakkelijk boeken omzetten naar Mobi (waar Amazon gebruik van maakt). Dit is zo gebeurd en heb ik regelmatig uitgeprobeerd. Het werkt prima. Je hebt ook een eigen Kindle e-mail waarmee je makkelijk boeken van je computer naar je Kindle kunt mailen. Ook kun je zo PDF’s op je Kindle zetten (hoewel dit nog niet heel fijn leest). De opslagruimte is 1,25GB en er kan geen extra SD-kaart in. Maar boeken worden ook in de Cloud opgeslagen, dus je hoeft niet alles erop te laten staan.

Al met al een hele fijne e-reader en een mooie upgrade! Je kunt de Kindle hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *