Siege and storm – Leigh Bardugo

Siege and storm

Hunted across the True Sea and haunted by the lives she took on the Fold, Alina must try to make a life with Mal in an unfamiliar land, all while keeping her identity as the Sun Summoner a secret. This edition of the second novel of the Grisha TrilogyNthe follow-up to the “New York Times” bestseller “Shadow and Bone”Nincludes bonus content.

Mijn mening

‘Siege and storm’ is het tweede deel in De Grisha trilogie. Als je het eerste deel niet hebt gelezen, kijk dan uit, want je leest hier spoilers! Ik las ook dit boek weer in het Engels, maar er is ook een Nederlandse versie uit. Het lastigste is dan een samenvatting in het Nederlands schrijven, want alle namen ken ik in het Engels.

Maar goed. Deel twee dus. Alina is ontsnapt aan de krachten van de Duisterling. Nou ja, niet helemaal want ze ziet hem in visioenen. Met een beruchte piraat (of vrijbuiter, zoals hij zich noemt) als hulp probeert Alina de Duisterling te verslaan, maar ze weet dat dit haar gaat kosten. Haar relatie met Mal gaat ook niet zoals ze hoopt en haar nieuwe krachten zijn zorgen ervoor dat ze verder richting de Duisterling raakt.

Dit deel las als een trein, wat is dit toch spannend zeg. Mal en Alina weten elke keer maar weer te ontsnappen aan de Duisterling en gaan op zoek naar een manier hem te verslaan. Hulp komt uit onverwachte hoek en dat maakt dat dit boek echt verrassend leest. Je raakt steeds meer bekend met de Grisha wereld en je kunt je daarom helemaal inleven. Natuurlijk is een beetje liefde en drama tussen Mal en Alina ook niet weg! Romantiek zorgt voor de diepere band die je met de personages krijgt. Je wilt gewoon dat Mal en Alina bij elkaar blijven en dat ze samen de Duisterling verslaan.

Eindoordeel

‘Siege en storm’: een heerlijk boek dus weer. Ik ben alweer in deel drie bezig, ik heb in nog geen week tijd de trilogie uitgelezen, dat zegt denk ik al genoeg! Wat is de volgende Young Adult serie waar ik me in kan storten?

Specificaties

Siege and storm by Leigh Bardugo
Series: Grisha #2
Published by Orion Publishing Co
Genres: Young Adult
Pages: 416
ISBN: 9781780621708

[bol_product_links block_id=”bol_544e275bc7faa_selected-products” products=”9200000022948588,9200000026145403″ name=”siege and storm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *