Concert: Jamie Cullum – North Sea Jazz Club

Op dinsdag 28 oktober trad Jamie Cullum op in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Hier volgt mijn verslag van die avond!

We konden bij het kopen van de kaartjes kiezen of we in de club wilde dineren, dit was dan iets duurder, maar je kreeg daar wel een drie-gangen menu voor en je had een zitplaats. Uiteindelijk ben ik zo blij dat we daarvoor hebben gekozen, je zult verder op zien waarom.

Het eten

O.M.G. Dat is wel het enige wat dit eten beschrijft. Vooraf kregen we een Burrata met half-gedroogde tomaat, geroosterd brood en basilicumolie. Burrata is een Italiaanse kaas, waarbij de buitenkant van mozarella gemaakt is en de binnenkant van room, waardoor deze erg zacht van smaak is. Yum.

2014-10-28 19_Fotor

Als hoofdgerecht had ik de Scaloppina di pollo al limone. Kip in citroenmarinade, met bloemkool uit de oven en gnocchi. Ik heb vroeger ooit een keer gnocchi gegeten, maar dat was zo vies, dus ik was een beetje huiverig hiervoor. Damn, ik wil nu elke dag gnocchi eten, wat was dit lekker zeg! Met de citroenkip was het gerecht heel licht eigenlijk. Ik hou niet van bloemkool, dus dat heb ik helaas niet opgegeten.

2014-10-28 20_Fotor

Het toetje werd geserveerd tijdens het optreden. Brownie, ijs en Jamie Cullum, wat wil je nog meer? De brownie was wel lekker, maar een beetje droog. De combinatie ijs met brownie was daarom wel aan te raden. Maar, Jamie Cullum kreeg toch meer de aandacht als de brownie, dus die heb ik niet helemaal opgegeten.

2014-10-28 23_Fotor

Het eten is zeker een aanrader, niet alleen omdat het gewoon heel lekker is, maar ook omdat je gegarandeerd een goede plek hebt.

Het optreden.

Tja, kan ik daar nou over zeggen. Ik volg Jamie Cullum al tien jaar en heb ongeveer 28 optredens gezien. Oude nummers ken ik als geen ander, die kan ik dromen. Ook de live versies. Maar geen enkel optreden is hetzelfde. Ik hou van de kleinere optredens, als het intiem is, zoals dit optreden. Sommige nummers worden dan heel klein, Jamie en piano. Daar hou ik van. Maar een nummer als Mixtape, daar moet je gewoon bij staan (en het liefst springen).

2014-10-28 21_Fotor

Zoals je ziet, zat Jamie ongeveer bij ons op schoot. Meestal ga ik bij Tom (saxofonist) of Rory (trompettist) staan tijdens een staand optreden, maar nu konden we bij de piano zitten. Ook wel eens leuk en zeker omdat het podium zo klein was, maakte dit niet zo heel veel uit.

2014-10-28 22_Fotor

Natuurlijk zijn de foto’s niet geniaal. Het licht is rood of paars en ik had alleen mijn telefoon bij me. Toch vind ik de kwaliteit niet helemaal bagger. Haha. Ik heb het eerste deel van het concert foto’s gemaakt, daarna heb ik gewoon alleen genoten van de muziek.

2014-10-28 24_Fotor

Jamie nodigde de Belgische pianist Jef Neve uit om een aantal nummers mee te spelen. Leuk om te zien hoe de interactie tussen hen was, Jef was een prima vervanger van Jamie op piano.

2014-10-28 25_Fotor

Zo vind ik Jamie het leukst. Puur en als je je ogen dicht doet, lijkt het alsof hij voor jou alleen zingt.

2014-10-28 26_Fotor

De setlist.

 • Interlude.
 • Sack of woe.
 • The seeer’s tower.
 • The same things.
 • Shake it off (Taylor Swift cover).
 • Frontin’/Drop it like it’s hot.
 • Don’t let me be misunderstood.
 • My one and only love.
 • Out of this world.
 • Make someone happy.
 • When I get famous.
 • These are the days.
 • All at sea.
 • High and dry.
 • Twentysomething.
 • Mixtape.
 • Blackbird

Een combinatie van nummers van zijn laatste cd Interlude, maar ook oudere nummers. Hoe vaker ik naar Interlude luisterde, hoe minder goed ik ‘m ging vinden. Dat is nooit goed als je naar een concert gaat. Maar live viel het me alles mee. Jamie Cullum is nou eenmaal gewoon beter live als op CD.

Shake it off was een try out, omdat hij woensdag 29 oktober bij Giel Beelen in de show kwam en dit nummer daar ging spelen. Ik kan niet stoppen met luisteren, wat een swingend nummer.

Toen Jamie begon met These are the days, werd ik al blij. Daarna All at sea, toen begonnen de tranen al een beetje. Maar bij High & Dry kon je me wegdragen, ik ging in de volledige jankmodus. Na 10 jaar ben ik wel wat versies van High & Dry gewend, het was het nummer waar ik 10 jaar geleden verliefd op werd en er hangt dus een persoonlijke betekenis aan dat nummer. Dit was, zonder overdrijven, de beste versie van High & Dry die ik ooit gehoord heb. Om te janken zo mooi.

Wij zaten tijdens het optreden aan onze tafel te dansen, maar toen Jamie Mixtape inzette en vroeg iedereen te gaan staan, aarzelde wij geen moment. SPRINGEN MAAR! Yup, dat was wat we deden.

Hij eindigde met Blackbird, alleen met zijn piano. Prachtig. Het concert had wat mij betreft nog uren door mogen gaan, maar Jamie moest door naar RTL Late Night. Ik kon nog net voor zijn vertrek een pak stroopwafels naar hem gooien.

Na het optreden.

Helaas, we konden hem niet gedag zeggen en dat was wel een beetje jammer. Maar, toen ik in de auto terug zat (mijn lieve man heeft me gebracht en gehaald!) ontplofte mijn twitter. Deze foto en tweet daarna plaatste Jamie Cullum online.

Jamie Cullum tweet

Ik ben dus nu omgedoopt tot ‘Official Stroopwafel Pusher’. Hoe tof is dat? Dan neem ik het wel voor lief dat ik geen Cullum knuffel heb gekregen.

In de media.

RTL late night, Giel Beelen en Radio 6. Dat was de media van gisteren en vandaag.

Bij RTL late night speelde Jamie ‘Don’t let me be misunderstood’:

Bij Giel Beelen speelde Jamie ‘Shake it off’:

Interlude:

Frontin’:

En hier kun je het interview met Giel Beelen bekijken:

Bij Radio 6 speelde Jamie bij ‘Eerst Jaap’ ‘Losing you’ van Randy Newman:

Het nummer ‘Don’t you know’ van Ray Charles:

En hij werd daar ook nog geïnterviewd:

Zo. Dat was het dus, een giga verslag over het optreden van dinsdag. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n lang verslag heb geschreven! De avond was natuurlijk niets geweest zonder de mensen met wie ik was, namelijk Linda en Dave, en ik had me geen beter gezelschap kunnen wensen dat die twee.

En nu ga ik bijkomen van dit optreden en het schrijven van deze blogpost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *