Shadow and Bone – Leigh Bardugo

shadow and bone

Surrounded by enemies, the once-great nation of Ravka has been torn in two by the Shadow Fold, a swath of near impenetrable darkness crawling with monsters who feast on human flesh. Now its fate may rest on the shoulders of one lonely refugee.
Alina Starkov has never been good at anything. But when her regiment is attacked on the Fold and her best friend is brutally injured, Alina reveals a dormant power that saves his life—a power that could be the key to setting her war-ravaged country free. Wrenched from everything she knows, Alina is whisked away to the royal court to be trained as a member of the Grisha, the magical elite led by the mysterious Darkling.

Yet nothing in this lavish world is what it seems. With darkness looming and an entire kingdom depending on her untamed power, Alina will have to confront the secrets of the Grisha.. and the secrets of her heart.

Mijn mening

Ik moet zeggen dat ik tot voor kort alleen via de Twitter account van Blossom books (de Nederlandse uitgever van dit boek) af en toe de Grisha hashtag voorbij had zien komen, maar nog niets ervan gelezen had. Tot woensdagavond dus. Ik had mijn laatste boek uit en begon in ‘Shadow and Bone’ van Leigh Bardugo, het eerste deel van de Grisha trilogie. Nu is het maandag en ben ik al in deel drie uit deze trilogie bezig. Yup.

Meestal zeg ik dat ik geen fan van ben van Young Adult, maar als ik dan heel eerlijk ben, ben ik wel fan van Young Adult. Kom op, Harry Potter, Twilight, The Hunger Games, Divergent. Allemaal series die ik verslonden heb. En dan ook deze. WOWOWOW!! Ik ben fan hoor!

Eindoordeel

In het begin moest ik wel even wennen, want ook de Grisha trilogie gaat over een wereld die niet bestaat, die wij niet kennen en ik heb daar toch altijd meer moeite mee om erin te komen. Maar goed, als je eenmaal gewend bent aan de wereld waarin Alina en Mal leven, dan BAM, wil je het niet meer loslaten. Stiekem wil ik ook wel een Grisha zijn, hoewel ik liever niet in Alina’s schoenen zou staan.

Ik verklap niet teveel, ga het gewoon zelf maar lezen.

Specificaties

Shadow and Bone by Leigh Bardugo
Series: Grisha #1
Published by Orion Publishing Co
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9781780622262

[bol_product_links block_id=”bol_544e0f926d924_selected-products” products=”9200000026257072,9200000028598037″ name=”shadow and bone” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *