Italiaans voor beginners – Erica James

Italiaans voor beginners

De brochure van het reisbureau belooft een bezoek aan de meest prachtige tuinen rond het Comomeer in Italië. Voor Lucy Gray is dit de kans van haar leven. Ze kan dan haar vader bezoeken die al jaren in die omgeving woont. Ze heeft hem voor het laatst gezien toen ze nog tiener was.

Mijn mening

Helen is net getrouwd met de steenrijke Hunter en is pas verhuist naar de Old Rectory. Helen denkt dat ze haar leven op orde heeft. Is dat wel zo? Conrad heeft een aantal jaar geleden zijn vrouw verloren en heeft sinds kort zijn chagrijnige oom Mac bij hem wonen.

Allemaal hebben ze iets gemeen, namelijk de liefde voor tuinieren. Als de tuinclub van Swanmere besluit een reis naar Italië te plannen, is dat niet zomaar een reisje, want het leven van al deze mensen wordt daarmee op zijn kop gezet. De vader van Lucy woont in Italië, Orlando neemt zijn nieuwe vriendin mee en Conrad komt erachter dat hij toch wel weer verliefd kan worden. Maar of zijn gevoelens beantwoord worden, is nog maar de vraag.

Het boek ‘Italiaans voor beginners’ van Erica James kocht ik alleen voor de titel. Ik hou van Italië, dus romans die zich voor een deel in Italië afspelen, hebben altijd voorrang bij mij. Het boek lag al wel even op mijn ‘nog te lezen stapel’, maar afgelopen week ben ik er dan eindelijk in begonnen. Wat een heerlijk boek. Niet alleen speelt het zich af in Italië, maar ook in Engeland, dus het is een combinatie van twee van mijn favoriete landen. Ik heb niks met tuinieren, maar dat maakte gelukkig niets uit.

In het begin moest ik wel even zoeken, er komen immers verschillende personen in voor en die moet je even leren kennen, maar dat lukt best snel uiteindelijk. Als je daar eenmaal doorheen bent, wordt je meegezogen in de roddels van een klein dorpje, wil je Lucy en Orlando opsluiten in een kamer en wil je de man van Helen, Hunter, in zijn gezicht slaan omdat het zo’n eikel is. Met andere woorden, je krijgt echt een band met ieder van de personages in het boek.

Eindoordeel

‘Italiaans voor beginners’ leest als een trein en alles wordt zodanig beschreven dat je je niet alleen in Swanmere, maar ook in Italië waant. Wat een fijn boek zeg. Heerlijk om zo even tussendoor te lezen en natuurlijk komt het wel allemaal goed met iedereen, maar er zitten ook nog flink wat verrassingen in het verhaal, wat het dusdanig boeiend maakt om verder te lezen.

Specificaties

Italiaans voor beginners by Erica James
Published by De Fontein
Pages: 464
ISBN: 9789032512095

[bol_product_links block_id=”bol_5448d10f7a143_selected-products” products=”1001004006421157,1001004007114752″ name=”erica james” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *