Lifestyle: De liefde voor notitieboekjes

In de Flow van deze maand staat een artikelen over de liefde voor notitieboekjes. Ook ik deel in die liefde, al zo lang ik me kan herinneren. Vroeger kocht ik minstens 3 agenda’s in een jaar, gewoon, omdat ik er zoveel mooie per jaar zie. Ook nu kan ik me soms slecht beheersen.

Met notitieboekjes is het niet anders. Je maakt me heel gelukkig met een notitieboekje en ik heb dan ook een flinke collectie. Kijk je mee?
2014-10-21 15_Fotor

Dit is het grootste notitieboek in mijn collectie. Deze won ik bij Natascha van What’s in a bag. Ik heb ‘m een tijdje gebruikt als inspiratienotebook, maar ik vind het zo zonde! Het is zo’n tof notitieboek, dat ik er moeite mee heb om ‘m te gebruiken. Erg toch?

2014-10-21 16_Fotor

Dan gelijk naar de drie kleinste. Ik weet niet zeker waar ik deze gekocht heb, maar of bij Studio Stationery of bij Winkel van Papier.

2014-10-21 17_Fotor

Deze komen van mijn vaste leverancier, de Hema! De linker gebruik ik momenteel als boeken-notitieboekje. Ik schrijf hier korte samenvattingen en andere informatie in over de boeken die ik lees.

2014-10-21 18_Fotor

Nog twee van de Hema. Het welbekende (en meeste ge-instagramde boekje ooit, volgens mij) blog notes boekje.

2014-10-21 19_Fotor

Twee wat duurdere notitieboekjes. De linker is een Moleskine, ontworpen door Viktor & Rolf. De rechter is een ‘nep’ Midori traveller’s notebook. De inhoud kocht ik bij Buiten de Lijntjes.

2014-10-21 20_Fotor

Weer een van de Hema en eentje van de Bijenkorf, die ik in de Sale kocht. Gewoon, omdat mijn voornaam met een F begint en dat vond ik een mooie reden om dit boekje te kopen.

2014-10-21 21_Fotor

Nog twee van de Hema. De linker gebruik ik momenteel om dagplanningen in te maken. Ik hou van notitieboekjes met ringband. De rechter heeft een fijn lint, dus dat wordt de volgende voor de daglijstjes.

2014-10-21 22_Fotor

En last, but not least deze twee. De linker is van de Ikea, wat een mooie voorkant. Deze is niet gelinieerd, dus blijft naar mijn idee langer liggen. De rechter is van de Primark en gebruik ik momenteel als blogplanner.

2014-10-21 23_Fotor

De fijnste notitieboekjes vind ik toch wel die van A5 formaat met een ringband. Voor in mijn handtas heb ik meestal een klein boekje bij me, zoals die in de derde foto. Zoiets komt altijd van pas.

Waar koop jij je notitieboekjes?

2 thoughts on “Lifestyle: De liefde voor notitieboekjes

  1. Zeer herkenbaar, ik heb ook stapels notitieboekjes liggen. Vele vind ik gewoon zonde om in te schrijven, dus daar kijk ik alleen af en toe even naar, haha.

    Zeker bij PaperChase of Hema kom ik meestal niet met lege handen thuis. Mijn favoriete notitieboekjes zijn die van Leuchtturm 1917, vooral die met dots ipv lijntjes, doen een beetje denken aan Moleskine boekjes.

    1. Oh de Paperchase. Dat is voor mij echt heel erg gevaarlijk! Leuchtturm 1917 heb ik wel van gehoord, maar die heb ik nog nooit gekocht eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *