Lezing: Midas Dekkers in Paagman Den Haag

Afgelopen zaterdag werd Midas Dekkers in Paagman Den Haag (vestiging Frederik Hendriklaan) geïnterviewd (door Arjan Peters) naar aanleiding van zijn laatste boek ‘De kleine verlossing of de lust van het ontlasten’.

2014-10-18 15_Fotor

Midas Dekkers is een fijne prater met een flinke dosis humor. Ik ken Midas Dekkers nog van heel vroeger toen hij op de zondagochtend bij de VPRO het programma ‘Max Laadvermogen’ deed. Ik vond dat echt briljant en heb gelijk na de lezing wat filmpjes opgezocht, het is nog steeds zo grappig!

De titel voor het boek heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, want Midas Dekkers wilde het eerst gewoon ‘Poepen’ noemen, maar daar waren de Belgische boekhandelaren het niet zo mee eens. Het panel van Nederlandse boekhandelaren stelde eerst nog ‘De Grote Hoop’ voor, maar het is uiteindelijk de (prachtige) titel ‘De kleine verlossing of de lust van het ontlasten’ geworden. Het is bijna poëzie!

Midas gaf nog een tip: je hoeft helemaal niet te sporten. Er is geen enkel beest dat aan sport doet, maar die zijn zo gezond als wat. Tot ongeveer 25 jaar geleden had de mens het ook niet nodig om te sporten, nu hebben we allemaal een auto en is het wat lastiger. Als je je auto wegdoet en alles wandelend of lopend doet, krijg je per dag genoeg beweging.

Een woord wat me na de lezing is bijgebleven: ‘Veelzaamheid’. Als je een hele dag onder de mensen bent geweest, heb je aan het eind van de dag behoefte om alleen te zijn. Het tegenovergestelde van eenzaamheid dus. De wc is trouwens een goede manier om je even af te zonderen. Pak een boek of de krant en sluit je gewoon even op.

2014-10-18 13_Fotor

Een beetje vage foto, maar hier stonden we nog even te praten met Midas Dekkers. Ik kreeg het boek van mijn vader die mee was, dat was een extra cadeautje die dag!

2014-10-18 14_Fotor

Dit is ‘m dan! Een pareltje voor in mijn boekenkast. Het boek heb ik nog niet gelezen, alleen even snel doorgebladerd. Een recensie volgt snel!

2014-10-20 19_Fotor

Wat was het leuk zeg. Midas Dekkers is een onwijs leuke man en Arjan Peters een zeer goede interviewer. Hij had het boek duidelijk van tevoren gelezen en leidde Midas met zijn vragen goed door het boek heen.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik zoiets deed, ik had geen idee dat Paagman dit soort dingen organiseerde! Houdt zeker de website van Paagman in de gaten, want er komen vast en zeker nog meer leuke auteurs langs. Een tip: meld je van tevoren aan en kom op tijd! Wij waren een half uur voor aanvang aanwezig en toen zijn we eigenlijk al gaan zitten, want het werd steeds drukker. Valt het mee, heb je in ieder geval genoeg leuks om je heen om je mee te vermaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *