Procession of the dead – Darren Shan

procession of the dead

Capac Raimi komt aan in ‘The City’ en weet dat hij naar zijn oom Frank wil omdat hij gangster wil worden. Zijn oom Frank is dat ook en Capac wil alles van hem leren.

De stad wordt geregeerd door iemand die The Cardinal heet. Je gaat gewoon niet tegen hem in, want als je dat doet, dan ben je dood. Als Frank wordt vermoord voor Capac’s ogen en hij naar het kantoor van The Cardinal wordt gebracht, weet Capac dat hij er niet levend uit zal komen. Maar dan draait zijn wereld helemaal om, want The Cardinal wil hem, Capac Raimi, opleiden als zijn opvolger. Capac begint als verkoper van verzekeringen en moet zich zo naar de top opwerken, zodat hij van alle zaken af weet en zo de beste opvolger van The Cardinal kan worden.

Er gebeuren wat rare dingen in The City, waar Capac en eigenlijk geen van de inwoners antwoord op weten. Waar is zijn beste vriend gebleven en waarom weet niemand meer van zijn bestaan af? Waarom weet Capac niet meer waar hij vandaan komt en is zijn allereerste herinnering dat hij in The City aankomt? Als Capac de waarheid achterna gaat, brengt hij zijn eigen leven, maar ook van zijn stadsgenoten in gevaar.

Mijn mening

Ik ben echt gek op de boeken van Darren Shan. Het begon allemaal met Cirque du Freak, de boeken over vampierenjongen Darren Shan. Er is daar zelfs een (hele slechte) verfilming van. Daarna heeft Darren Shan nog een aantal boeken geschreven, waaronder de Demonata serie en recentelijk de Zom-B serie. De laatste ben ik nog niet in begonnen (WAAROM NIET???? Ik HOU van zombies), maar de Demonata serie was ook echt briljant.

Goed, nu over deze trilogie, want ‘Procession of the dead’ van Darren Shan is het eerste deel in de The City trilogie. Ik kocht op het Boekenfestijn deel 3 (grr, waarom?) in het Nederlands. Thuis kwam ik erachter dat het deel 3 in de serie was, dus heb ik de eerste twee boeken in het Engels besteld. In het begin van dit boek was ik teleurgesteld. Wat was dit voor achterlijke wereld en waarom is dit een Darren Shan boek. Maar, na een aantal pagina’s werd ik het boek in gezogen en vond ik de briljante Darren Shan terug.

Eindoordeel

Als je houdt van bizarre science fiction gecombineerd met een beetje gore scenes en Young Adult boeken, dan is dit echt het boek voor jou. Of nou ja, de trilogie voor jou. Want het eindigt natuurlijk met een ‘WHAT THE FUCK?’ moment en moet je de andere twee boeken wel lezen. Lees vooral ook de Cirque du Freak boeken, want die vind ik zelf nog steeds het leukste. En moet ik eigenlijk weer eens een keer herlezen. Ooit.

Specificaties

Procession of the dead by Darren Shan
Published by HarperCollins Publishers
Genres: Young Adult
Pages: 320
ISBN: 9780007261314

[bol_product_links block_id=”bol_544399b912197_selected-products” products=”1001004006111223,1001004010613540″ name=”darren shan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *