Endgame – James Frey

Endgame

aarde. nu. vandaag. morgen.
endgame is echt.
endgame is begonnen.
de toekomst ligt open.
het komt zoals het komt.

12 Spelers. Jong van lichaam, maar oud van oorsprong.
De hele mensheid stamt af van hun bloedlijnen.
Ze zijn geschapen en verkozen duizenden jaren geleden.
Sindsdien bereiden ze zich voor, dag in dag uit.
Ze zijn niet bovennatuurlijk.
Niemand kan vliegen, lood in goud veranderen, of zichzelf genezen.
Als de dood komt, dan komt-ie. Voor hen, voor ons allemaal.
Ze zijn de erfgenamen van de aarde, en zij zullen het Grote Raadsel van de Redding moeten oplossen.
Een van hen moet dat doen, of we zijn allemaal verloren.

Mijn mening

Dat is in een notendop wat Endgame is. De twaalf spelers wonen allemaal in verschillende werelddelen en worden door middel van een aantal meteorieten die op aarde neerstorten, opgeroepen om Endgame te spelen. Ze zijn er al hun hele leven op voorbereid, want zij zijn de uitverkorenen die de mensheid moeten redden. Elk hoofdstuk gaat over een van de twaalf deelnemers en je leert ieder van hen stukje bij beetje kennen. In het begin van Endgame komen ze samen om meer informatie te krijgen, daarna gaat ieder hun eigen weg om de opdracht op te lossen en zo de aardsleutel te winnen. Ze reizen de hele wereld door, van Irak, Turkije en China naar de UK. Moorden is niet vreemd, want er kan er maar een winnen. Van de winnaar blijft de bloedlijn leven.

In het begin kan het nog wat verwarrend zijn, aangezien alle twaalf de deelnemers hun eigen bloedlijn hebben en daar ook naar gerefereerd wordt. Tussen de hoofdstukken door worden aanwijzingen gegeven waar jij als lezer mee aan de slag kunt gaan. Endgame is namelijk niet alleen een boek, maar ook een website, een youtube kanaal, een twitter account en zoveel meer. Eigenlijk ben je een verlengde van het boek.

Wat een ontzettend gaaf idee zeg! Ik was zo benieuwd naar het boek en heb het in een weekend uitgelezen. Het deed me in het begin een beetje denken aan The Hunger Games, omdat ze hierin ook vechten tot de dood, maar daar stopt alle vergelijking. Het boek is zenuwslopend, je wordt erin gezogen en aan het eind van het boek was ik lichtelijk paranoïde. Haha. Het concept is goed uitgewerkt, het boek geweldig om te lezen en ik ben echt benieuwd hoe dit verder zal gaan.

Als je naar het boek hebt gelezen en naar de website van Endgame gaat, kun je inloggen met je Facebook account. Echt, dit brengt het hele boek tot leven, want zo kom je zelf ineens in de wereld van Endgame. Ik had m’n webcam aangesloten en kreeg mezelf te zien in een bizar en eng filmpje, met nog eens een creepy voice over.

Verdere informatie over Endgame is nog niet bekend, maar hou vooral de Twitter en Facebook pagina’s in de gaten voor meer informatie en tips.

Ik heb een overlevingskans van 72%. En jij? Check de website van Endgame om dat uit te vinden.

Specificaties

Endgame by James Frey
Series: Endgame #1
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 392
ISBN: 9789000340736

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54400a032e259_selected-products” products=”9200000024788042,9200000028985163″ name=”Endgame” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Endgame – James Frey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *