Papieren boek of e-book

2014-10-13 10_Fotor

Laatst zag ik op de website van Huffington Post het bericht dat in Amerika de papieren boeken nog steeds beter verkopen als e-boeken. Er werd gezegd dat e-boeken een marktaandeel van 23% hadden, hardcovers 25% en paperback 42%.

Ik heb al ruim 4 jaar een Amazon Kindle en ik ben er hartstikke blij mee. Op vakantie is het echt een uitvinding, ik hoef niet meer een gigantisch zware koffer mee te sjouwen of bang te zijn dat ik halverwege mijn vakantie al mijn boeken uit heb gelezen. Toen we een aantal jaar geleden in Kos op vakantie waren, heb ik in 9 dagen 10 boeken gelezen. Moet je je voorstellen hoe zwaar mijn koffer had moeten zijn om dat mee te nemen. Als ik met de tram of trein reis, heb ik ook altijd een boek bij me, een e-reader is dan ideaal.

Maar… ik hou van papieren boeken. Zoals een echte boekennerd betaamt, vind ik de geur van nieuwe boeken heerlijk (maar ook oude boeken ruiken zo fijn!), ik hou ervan om de bladzijdes om te kunnen slaan, ezelsoren in mijn boek te maken (ja, wat een faux pas), soms zelfs iets te onderstrepen in een boek. Ik vouw mijn boeken altijd dubbel, bij mij zie je goed dat een boek gelezen is. Ik hou van stapels boeken, een mooi gevulde boekenkast en het zien van al die prachtige covers. Ik koop het liefst paperbacks, die zijn wat handzamer.

Dus, waar gaat mijn voorkeur naar uit? Het ligt echt aan de situatie. Ik zou niet meer zonder mijn Kindle kunnen, want het lezen op mijn iPad vind ik echt verschrikkelijk, maar ik zou ook niet zonder papieren boeken kunnen. Ik vind een e-reader wel echt de uitvinding van de eeuw, want het is echt heel handig, maar de liefde voor papieren boeken zal echt nooit voorbij gaan.

Wat vind jij? Heb jij een e-reader? Of koop je alleen maar papieren boeken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *