Big Sister Live – Patrick van Rhijn

Big sister live

In een dronken bui laat de achttienjarige Bambi zich door haar beste vriendin overhalen om zich op te geven voor een nieuwe tv-serie: Big Sister Live. Wie de serie wint, wordt een megaster en wint twintigduizend euro per maand. Bambi kan goed zingen en droomt van een zangcarrière. Ze ziet dit als een kans om door te breken. Met zeven anderen meisjes laat ze zich vijftig dagen opsluiten in een afgelegen villa. Haar doen en laten wordt via tientallen camera’s gevolgd. Maar als Bambi gedwongen wordt om dingen te doen die wel erg ver gaat voor een tv-show en die weinig te maken hebben met zingen, is dat het begin van een nachtmerrie….

Bambi woont samen met haar moeder die ze nooit ziet. Haar moeder werkt teveel uren want ze moet inkomen binnenkrijgen. De vader van Bambi is vertrokken en haar zusje is overleden. Als Bambi niet eens zeker is of ze wel slaagt voor haar eindexamen en ze van een vriendin de link doorkrijgt van een aanmelding voor Big Sister Live, dan meldt ze zich gewoon aan. Ze mag op auditie komen en ze wordt uitgekozen!

Bambi vertrekt, zonder iemand iets te vertellen, naar het Big Sister huis en dan blijkt dat haar nachtmerrie werkelijkheid wordt. Want als ze eenmaal, met nog zeven andere meisjes, in het huis zit, komt ze erachter dat het geen talentenshow is, maar dat er dingen gebeuren die niet helemaal in de haak zijn. Komt ze ooit nog wel uit het huis?

Mijn mening

Ik heb Patrick van Rhijn leren kennen door een vriendin, die net ‘Weg van Lila’ en ‘Vaderstad’ had gelezen. Dit moest ik ook lezen, want dat was zo goed, zei ze. Zo gezegd, zo gedaan. ‘Weg van Lila is een heel heftig boek, maar zo mooi geschreven. Toen ik dus ‘Big Sister live’ zag liggen op het Boekenfestijn, moest ik die meenemen. Ik hou van de rauwe, eerlijke manier waarop Patrick van Rhijn schrijft. Dit is eigenlijk een ‘Young Adult’ boek, maar wat is dit een heftig boek zeg. Superspannend en ook heel beklemmend. Ik leefde heel erg met Bambi mee, wat wilde ik graag dat ze het huis uitkwam.

Eindoordeel

Ook kon ik het boek nauwelijks uit mijn handen leggen. Doordat het ‘Young Adult’ is, leest het makkelijk, maar niet te makkelijk. Het onderwerp is goed gekozen en uitgewerkt, je krijgt gelijk een band met Bambi en je hoopt gewoon dat het allemaal goedkomt. Wat een goed boek zeg en Patrick van Rhijn is zeker niet van zijn typerende schrijfstijl afgeweken.

Specificaties

Big Sister Live by Patrick van Rhijn
Published by Moon
Genres: Young Adult
Pages: 160
ISBN: 9789049924447

[bol_product_links block_id=”bol_543ad619395c2_selected-products” products=”9200000000029407,1001004010720575″ name=”big sister live” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *