Muziek: Jamie Cullum – Interlude

album-image

Jamie Cullum gaat terug naar zijn roots en dat is jazz. Als die-hard Jamie Cullum fan (dit jaar 10 jaar!) was ik een beetje huiverig. Ik hou van Jamie Cullum, maar jazz kan ik soms een beetje saai vinden (sorry!). Interlude, wat afgelopen maandag uit is gekomen, is gemaakt met een groot aantal muzikanten en opgenomen in 1 kamer, zoals de vroegere albums werden opgenomen.

De tracklist:

 1. Interlude
 2. Don’t you know
 3. The Seer’s tower
 4. Walkin’
 5. Good Morning Heartache (feat. Laura Mvula)
 6. Sack O’ Woe
 7. Don’t let me be misunderstood (feat. Gregory Porter)
 8. My one and only love
 9. Lovesick blues
 10. Losing you
 11. Out of this world
 12. Make someone happy

Ik schrijf eigenlijk bijna geen album recensies, omdat ik vind dat je muziek zelf moet beleven. Maar voor dit album maak ik een uitzondering. Het is namelijk een prachtig album. Ik vind het een typisch Jamie Cullum album, omdat je zijn stijl van muziek maken er nog in herkent, maar het geen herhaling is van wat hij eerder heeft gedaan.

Het nummer ‘Don’t let me be misunderstood’ is een cover, het is voor het eerst gezongen door Nina Simone, maar de meest bekende versie is wel die van Joe Cocker. De combinatie van stemmen van Jamie Cullum en Gregory Porter is prachtig, alsof het nummer voor hen gemaakt is. Ook het nummer ‘Good Morning Heartache’ wat Jamie Cullum samen met Laura Mvula zingt, is prachtig. De harmonie klopt, zeker bij deze twee nummers, gewoon precies. ‘Don’t you know’ is een heerlijk ritmisch nummer, waarbij ik mezelf nog wel zie dansen tijdens een optreden.

Het is niet een cd die je opzet om de kamer mee rond te dansen, maar het is een prachtige cd die een koude herfst of winteravond, met een haardvuur aan, een stuk romantischer kan maken. Een echte luistercd. Ik kan niet wachten tot eind oktober, dan komt Jamie Cullum namelijk naar Amsterdam voor twee optredens en ik ben bij een van die optredens.

De cd is verkrijgbaar als normale en deluxe versie. Bij de deluxe versie zit een dvd van een concert tijdens het Vienna Jazz Festival en een boekje met foto’s gemaakt door Jamie Cullum zelf en Leica fotograaf Michael Agel.

[bol_product_links block_id=”bol_54342b421f2b6_selected-products” products=”9200000032534492,9200000032534494″ name=”interlude” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *