Lena Dunham – Not that kind of girl

not that kind of girlIn dit zeer persoonlijke boek bewijst Lena Dunham, de bedenker, producer en hoofdrolspeler van de HBO-serie Girls, dat ze een van de meest authentieke jonge Amerikaanse auteurs van dit moment is. Dunham beschrijft verliefdheden, eenzaamheid, hoe het is om vijf kilo te zwaar zijn terwijl je alleen maar gezonde dingen eet, vriendschappen met geweldige vrouwen, verbroken relaties met foute vriendjes, ware liefde, en bovenal: hoeveel moed het vergt om te geloven dat jouw verhaal het waard is om te vertellen.

Mijn mening

In ‘Not that kind of girl’ deelt Lena Dunham haar levenslessen, verteld ze over haar jeugd, haar ouders en alle trauma’s die ze heeft opgelopen. Ze hoopt daarmee dat de lezer haar gemaakte fouten niet zal maken. Wel laat ze duidelijk van tevoren weten dat ze geen psycholoog, sexpert of diëtiste is, ze deelt gewoon haar ervaringen (die soms te bizar voor woorden zijn).

Het boek leest als een gesprek, het lijkt net of Lena met je zit te praten. Soms gaat het van de hak op de tak en voelt het boek wat chaotisch aan, maar dat is juist de charme van dit boek. Ik heb regelmatig hardop moeten lachen (gelukkig was ik thuis en niet in het openbaar) en ook wel een keer een traantje weggepinkt.

Lena raadde in een interview met Volkskrant Magazine zelf niet aan het boek in 1 keer uit te lezen, maar dat heb ik wel gedaan. Het boek leest namelijk heerlijk, aan het eind van het boek heb je het gevoel dat Lena je beste vriendin is geworden.

Eindoordeel

Een rauwe, eerlijke en hilarische soort van biografie van Lena Dunham. Dat is wat ‘Not that kind of girl’ eigenlijk is. Lena Dunham kennen we wel van de hitserie ‘Girls’. Ze is een rolmodel voor mij, aangezien ze zich niets aantrekt van de commentaren op haar figuur en gewoon doet waar ze zelf zin in heeft. Ze houdt zich niet aan de regels van Hollywood en dat vind ik bewonderenswaardig.

De hype die vooraf ging aan het boek was het helemaal waard. Ik keek uit naar de lancering van dit boek en dat was geen teleurstelling. Wat een fijn boek, en ook al hoor je het dan niet achter elkaar te lezen, kan het wel. Wat een prachtig mens en een prachtig boek.

Specificaties

Not that kind of girl by Lena Dunham
Published by Meulenhoff
Genres: Biografie
Pages: 304
ISBN: 9789029090414

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5436e2bfc458a_selected-products” products=”9200000030134842,9200000030208742″ name=”not that kind of girl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *