Verzwegen moeder – Gisa Klönne

Verzwegen moeder

Rixa’s moeder krijgt een auto-ongeluk en overlijdt. Het bijzondere is dat zij bijna precies op dezelfde plek verongelukt als haar zoon, die 12 jaar geleden verongelukte. Was het zelfmoord of gewoon een ongeluk? En waarom zat haar moeder in de auto terwijl ze al jaren niet meer had gereden? Waarom reed ze daar?

Al die vragen en meer houden Rixa bezig en als ze bij haar familie om meer informatie gaat vragen, krijgt ze niks. De familie heeft een geheim waar niemand over wil praten en Rixa is vastbesloten om dit uit te vinden. Ze ontdekt dat haar moeder een pastorie heeft gekocht, maar van welk geld is niet duidelijk. De familie van haar moeder heeft daar een geschiedenis en langzamerhand komt Rixa achter dit geheim.

Mijn mening

“Verzwegen moeder” van Gisa Klönne speelt zich deels in het duistere verleden van Duitsland af, de Tweede Wereldoorlog. De hoofdstukken uit die tijd en de huidige tijd wisselen elkaar af en zo ontdek je steeds meer over het verleden en de geschiedenis van de familie van Rixa. Het boek is geen thriller, maar er ligt een soort onderhuidse spanning over het verhaal wat je bezig blijft houden en je nieuwsgierig maakt.

Ik heb in het begin van het boek een beetje geworsteld. Het tempo is traag en dat zorgt ervoor dat het lang duurt voordat je in het verhaal zit, maar dit is uiteindelijk geen negatief punt, integendeel. De traagheid klopt bij dit boek, het zorgt ervoor dat je nieuwsgierigheid gewekt wordt en je blijft nadenken wat er nou precies met Rixa’s familie aan de hand is.

Eindoordeel

Het einde is verrassend en de bijzondere schrijfstijl van Gisa Klönne maakt dat ‘Verzwegen moeder’ prachtig is. Het boek deed me heel erg denken aan een jazz nummer. Soms zijn die rustig en wat traag, maar als je er vaker naar luistert, wordt het elke keer mooier. Dat had ik met de schrijfstijl van Gisa Klönne, hoe meer ik las in het boek, hoe meer ik in het boek gezogen werd. Echt een geweldige aanrader.

Specificaties

Verzwegen moeder by Gisa Klönne
Published by Ambo Anthos
Genres: Roman
Pages: 414
ISBN: 9789047204084

[bol_product_links block_id=”bol_55f07e7bd9521_selected-products” products=”9200000032528818,9200000025876684″ name=”verzwegen moeder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *