Sterrenregen – Colleen Hoover

sterrenregen

Sterrenregen van Colleen Hoover: Holders kant van het verhaal. Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet.

Mijn mening

De gewetensvraag of Dean aan Sky moet vertellen dat ze samen een verleden hebben, dat Karen niet haar echte moeder is en dat hij een vermoeden heeft wat er met haar is gebeurd, dat maakt het boek interessant. Maar in het begin voelde het toch een beetje alsof ik het boek al gelezen had. Een groot deel van het verhaal ken je inmiddels al als je Sterrenhemel hebt gelezen. Maar dan ontdekt Dean iets en speelt het boek toch een groot deel in het verhaal van Dean en Hope.

Ook dit boek ontroerde me, heeft me ruim twee dagen bezig gehouden, maar was toch niet zo heftig als Sterrenhemel. Zeker omdat je al zoveel over Dean en Sky weet maakt dat het boek soms een beetje nutteloos aanvoelde.

Eindoordeel

Als je hebt genoten van Sterrenhemel dan is het wel een aanrader. Het is fijn om ook de geschiedenis van Dean’s leven te lezen en zo te voelen dat die twee echt voor elkaar gemaakt zijn. Iets romantisch heeft het wel, maar verwacht geen hoogstaande literatuur. Nou was het eerste deel dat al niet, meer zwijmel zwijmel, maar goed. Soms heb je zo’n boek gewoon even nodig en dan zijn deze twee boeken wel een uitkomst en ook nog eens niet een standaardverhaal. Gewoon, genieten dus.

Specificaties

Sterrenregen by Colleen Hoover
Published by Zomer & Keuning
Genres: Chicklit
Pages: 320
ISBN: 9789401902687

[bol_product_links block_id=”bol_5431641d3099f_selected-products” products=”9200000031175641,9200000030321524″ name=”sterrenregen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *