Blood of my blood – Barry Lyga

Blood of my blood

Het derde deel in de ‘I hunt killers’ trilogie van Barry Lyga en daarmee ook het laatste deel heet ‘Blood of my blood’. Als je de eerste twee boeken nog wilt gaan lezen, lees dan niet verder, want deze recensie bevat spoilers.

Jazz is halfdood achter gelaten in de opslagunit, Connie is regelrecht in de armen van de vader van Jazz, seriemoordenaar Billy Dent gelopen en Howie ligt in het ziekenhuis. Connie wordt gevangen genomen door Billy en als zij door Billy achter gelaten wordt, komt ze erachter dat Billy nog een andere gevangene heeft, de moeder van Jazz. Billy redt Jazz en dat zorgt ervoor dat Jazz nog meer gemotiveerd wordt om Billy te stoppen. Maar hij moet besluiten of hij een moordenaar is, zoals zijn vader hem heeft opgevoed, of dat hij zijn eigen persoon is.

Mijn mening

Ik heb de eerste twee delen in het Nederlands gelezen, klik op de titels voor de recensies van De Jacht en Het Spel. En toen kwam ik erachter dat vlak erna deel drie uitkwam, maar wel in het Engels. Het Spel was zo superspannend afgelopen, dat ik meteen Blood of my Blood heb gekocht via de Amazon Kindle website.

Barry Lyga knoopt in dit deel perfect de eindjes aan elkaar, hij had het wat mij betreft niet beter kunnen doen. Het loopt verrassender als ik had gedacht, er zitten nog wat goede plottwists in en ik heb Jazz, Howie en Connie echt in mijn hart gesloten, wat krijg je een band met deze karakters en je wilt zo graag dat ze het alledrie overleven.

Eindoordeel

‘Blood of my blood’ is weer een ijzersterkte, superspannende thriller die je niet uit je handen kunt leggen. Barry Lyga had laatst geschreven dat de Jazz Dent trilogie oorspronkelijk vier delen zou krijgen, maar ik ben zo blij dat het maar drie delen zijn geworden. Meer en het boek was misschien iets te langdradig geweest. Hou je van Young Adult, maar ben je niet vies van een beetje gorigheid, dan is deze trilogie echt iets voor jou.

Specificaties

Blood of my blood by Barry Lyga
Series: I hunt killers #3
Published by Little Brown Books
Genres: Young Adult
Pages: 480
ISBN: 9780316198707

[bol_product_links block_id=”bol_55f148ac24317_selected-products” products=”9200000038462367,9200000024502974″ name=”blood of my blood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *