Svea Ersson – Na Melanie

Na Melanie

Rosalin en Jochem zijn op het eerste gezicht een normaal stelletje met een kinderwens. Rosalin en haar vriend Jochem wonen in Amsterdam, maar Jochem wil eigenlijk wel terug naar zijn geboortedorp, Haarwoude. Als een bevriende makelaar een huis voor hen te koop heeft waarvan de prijs goed is, neemt Jochem de beslissing en koopt het huis. Het huis is perfect voor een gezin, lekker ruim en vrijstaand. De verbouwing kost meer dan ze gedacht hadden, dus Rosalin gaat nog parttime bij de lokale huisartsenpraktijk werken.

Rosalin komt erachter dat haar leven niet perfect is. De vorige bewoonster heeft zelfmoord gepleegd in het huis en de ex van Jochem is in het dorp komen wonen. Rosalin zelf lijkt maar niet zwanger te kunnen worden, terwijl Suzan – de ex van Jochem – ineens zwanger is. Maar het is niet duidelijk wie de vader is. Rosalin verdenkt Jochem er zelfs van dat hij Suzan zwanger heeft gemaakt. Als Rosalin in het verleden gaat graven om uit te zoeken wat er nou precies gebeurd is – niet alleen met het huis, maar ook in het verleden van Jochem – wordt ze bedreigd en lijkt er zo op het eerste gezicht veel meer aan de hand te zijn.

Mijn mening

In het begin was ‘Na Melanie’ van Svea Ersson wat saai. De aanloop was moeizaam, maar toen Rosalin en Jochem eenmaal in Haarwoude woonden en Rosalin ging graven in het verleden, werd het boek steeds spannender. Je wordt als lezer erg in spanning gehouden en nieuwsgierig gemaakt. Is het Jochem die Rosalin bedreigd? Wie hebben er nog meer te maken met de verdwijning van Melanie? Dat zijn vragen die je bijna tot het eind bezig houden en er ook voor zorgen dat je door blijft lezen.

Eindoordeel

Het einde van ‘Na Melanie’ was verrassend en dat zorgt ervoor dat je het moeizame begin zo vergeet. Ersson heeft uiteindelijk een goede thriller geschreven die je bijna niet uit je handen kunt leggen.

Specificaties

Na Melanie by Svea Ersson
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789461091215

[bol_product_links block_id=”bol_542aa08b673e0_selected-products” products=”9200000021970968,9200000023696152″ name=”na melanie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *