Kathy Reichs – Gebroken

Gebroken
Temperance Brennan werkt op een eiland aan een opgraving van een begraafplaats. Ze komen niet alleen hele oude graven tegen, maar ontdekken ook een recent graf. Bij de autopsie van het recente lijk, ontdekt Temperance scheurtjes in de botten, maar ze kan er maar niet achter komen hoe die daar komen. Een tweede lijk wordt aangetroffen. Op het eerste gezicht lijkt het een man die zichzelf heeft verhangen, maar bij autopsie blijkt dit lijk ook scheurtjes in de botten te hebben.

De ex-man van Temperance, Pete, doet onafhankelijk van Temperance, onderzoek naar de verdwijning van de dochter van een dominee en verduistering. Het lijk blijkt een privĂ© detective te zijn, juist degene waar Pete naar op zoek was. Emma, de plaatselijke lijkschouwer en vriendin van Temperance, is ernstig ziek en daarom biedt Temperance aan om te helpen met het oplossen van de zaak. Pete en Temperance gaan samen op onderzoek uit en ook Temperance’s nieuwe vriend Ryan, rechercheur, helpt ook mee.

Als er een derde lijk opduikt met ook dezelfde scheurtjes in de botten en Temperance bedreigt wordt, wordt het steeds dringender dat de zaak opgelost wordt. De drie lijken blijken allemaal nog iets gemeen te hebben en daar lijkt dan ook de oplossing te liggen, maar die boven water te krijgen is nog niet zo eenvoudig.

Mijn mening

‘Gebroken’ van Kathy Reichs kwam eerst langzaam op gang, maar waar ik nog het meeste moeite mee had was dat de Temperance Brennan in het boek en de Temperance Brennan uit de serie Bones twee hele verschillende persoonlijkheden zijn. Ik moest dat echt van me af zetten en dat was soms lastig. Meer richting het einde werd het boek steeds spannender en wilde ik meer en meer weten wat er nou precies aan de hand was.

De relatie tussen Pete, Ryan en Temperance is boeiend beschreven en zorgt dat je meeleeft met Temperance.

Eindoordeel

Het verhaal van ‘Gebroken’ was interessant, maar helaas boeide dat me niet genoeg om meer te willen lezen van Kathy Reichs. Jammer, want de tv-serie Bones boeit me wel.

Specificaties

Gebroken by Kathy Reichs
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 392
ISBN: 9789022546581

[bol_product_links block_id=”bol_55f149d4a7849_selected-products” products=”1001004002910066,9200000018352880″ name=”gebroken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *