Lifestyle: Blogs om te lezen

Ik ben gek op het lezen van blogs en volg er ook een flink aantal. Elke ochtend bij mijn ontbijt lees ik via Bloglovin’  al mijn favoriete blogs.

femke en mascha

Mijn ‘werkwijze’? Ik lees eerst de beschrijvingen, want niet alle onderwerpen vind ik even interessant. Ik kijk meestal eerst een vlog van Mascha van Beautygloss, daarna lees ik de gewone artikelen. Dit zijn de blogs die ik het leukst vind.

Beautygloss.

Ik volg Mascha nu al bijna twee jaar denk ik. Toen ze begon met vloggen (en daarna even stopte) was zij ook de eerste van wie ik vlogs keek. Inmiddels volg ik er zoveel meer, maar Mascha kijk ik trouw elke dag. Ook haar andere artikelen lees ik allemaal. Mascha is ook een van de bloggers die ervoor heeft gezorgd dat ik beter in mijn vel kwam te zitten, door me te inspireren en ik heb zo ook weer meer interesse gekregen in make up en nagellak. Ik ben eerder dit jaar voor het eerst naar een signeersessie geweest, dat was omdat ik haar graag wilde ontmoeten. Wat was dat leuk! Foodgloss heeft me zeker veel inspiratie gegeven om weer te gaan koken en nieuwe recepten uit te proberen.

Zilverblauw.

Anki van Zilverblauw is een inspiratiebron voor mij. Niet alleen is ze begonnen met Count Your Blessings, maar haar foto’s zijn ook prachtig. Ze is eerlijk en laat ook zien dat het leven soms niet gemakkelijk is. Haar huis is zo mooi ingericht en echt, haar foto’s. Om te kwijlen.

Ingthings.

Ingrid van Willenswaard is bekend geworden door haar blog Ingthings, waar ze leuke DIY’s plaatst en regelmatig haar kringloopvondsten met ons deelt. Haar boek, Kringloopgeluk, is een groot succes geworden, zo groot dat ze in oktober haar tweede boek uitbrengt, Vive la Vie. Ik kan niet wachten! Haar haakpatronen zijn supermakkelijk te volgen, haar DIY’s zo schattig en de tekeningen die ze plaatst op haar foto’s zijn lief. Nog een inspiratie.

Annemerel.

Annemerel schrijft voor o.a. Metro en Girlscene, maar heeft ook haar eigen blog, waar ze dagelijks blogt over haar favoriete series, hardlopen en mode. Ik ben totaal niet sportief, maar haar blog inspireert me om gezonder te leven. Haar witte appartement is een inspiratiebron (maar onmogelijk voor mij, met een kat) en ik leef elke blessure met haar mee. De reis naar de marathon van New York volg ik met net zoveel spanning als zij. Echt een tof mens.

10e.

Martine is de Plogmother van Nederland. Zij is ooit begonnen met ploggen en nu zijn er heel veel mensen die haar hebben gevolgd. Haar plog is superleuk. Momenteel is ze bezig met het schrijven van haar boek en neemt ons dagelijks met een flinke portie droge humor mee in haar avonturen met haar man Ruben en haar twee (superschattige) kinderen.

Dagelijkse portie Nelleke.

Nelleke woont samen met haar vriend Elger in Utrecht en plogt (photo logt) elke dag. Ik vind het leuk om haar plog te lezen, want niet alleen is een kijkje in het leven van anderen heel leuk, maar ze maakt ook mooie foto’s van Utrecht, een stad waar ik totaal niks mee heb, maar op de een of andere manier zorgt zij ervoor dat ik er wil wonen.

Goed, dat waren mijn favoriete blogs. Heb jij nog leuke blogtips? Laat ze achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *