Series: Mijn favorieten op Netflix

netflix

Als je het nog niet wist: ik ben verslaafd aan tv kijken. Al vanaf het moment dat ik hoorde dat er zoiets als Netflix bestond, wilde ik het. Het kijken van de leukste series, zonder reclame, op het moment dat het jou uitkomt. Perfect toch? Die dag was aangebroken, Netflix kwam naar Nederland. Dat is alweer een jaar geleden! Zonder na te denken, namen mijn man en ik een abonnement en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Ik kijk minstens twee keer per week iets op Netflix. Films ben ik verslaafd aan, maar deze blogpost gaat over de series die op Netflix staan.

breaking badBreaking Bad.

Deze kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Ik had al eerder van de serie gehoord, maar eigenlijk nooit gekeken. Tot we ‘m op Netflix tegen kwamen en we begonnen aan de eerste aflevering. We waren verslaafd. Hele weekenden hebben we doorgebracht met het kijken van Breaking Bad. Die MOET je gewoon zien. Heb je na het zien van de eerste aflevering nog twijfels? Blijven kijken, geloof me.

the killingThe Killing.

Oorspronkelijk een Deense serie, gestart bij AMC, maar het laatste seizoen is geproduceerd door Netflix zelf. Het begint met de verdwijning en moord op Rosie Larsen, maar daarna krijgen de seizoenen elk een afzonderlijke zaak. Briljante serie, bijna on-Amerikaans gefilmd. Niet een hele snelle serie, soms zelfs wat traag, maar oh wat is deze serie goed.

OITNBOrange is the new black.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Piper Chapman, een originele Netflix serie. Een serie die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. Elke vrouw die daar zit heeft een verhaal. Het eerste seizoen draait om Piper Chapman zelf, het tweede seizoen gaat meer op de andere personages in. Echt geweldig. Ik moest me inhouden om niet het hele tweede seizoen in een weekend te gaan kijken.

fargo

Fargo.

De serie Fargo is een vervolg op de film, maar gelukkig kun je de serie ook kijken als je de film niet gezien hebt. Het is een vreselijk aparte serie, met een bizar verhaal, maar op de een of andere manier blijft het intrigerend. Zo intrigerend dat je blijft kijken. Sommige afleveringen zijn beter als de anderen, maar het blijft een super serie. Verwacht geen snelle serie, want de serie is echt af en toe zo ontzettend traag, maar de manier waarop het gefilmd is, het verhaal, Martin Freeman, kom op, dat is al een reden om te gaan kijken.

Ik kan echt nog wel een boek schrijven over alle andere series op Netflix, maar dit was het even voor nu.

Heb jij nog series of films die op Netflix staan die je gezien moet hebben? Laat het achter bij de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *