Paper Towns – John Green

paper towns

Wat zou jij doen als je buurmeisje, met wie je net een nacht hebt doorgebracht, de volgende ochtend verdwenen is? Quentin, Q, woont in een subdivisie van Orlando en zijn buurmeisje is Margo Roth Spiegelman. Op een nacht wordt Q door Margo meegenomen op een reis door de buurt, langs een aantal mensen waar Margo wraak op wil nemen. Na deze enerverende nacht, waardoor Q eigenlijk nog wat verliefder op Margo is geworden dan hij al was, wordt Q wakker met het nieuws dat Margo verdwenen is. Dit is niet de eerste keer dat ze weggelopen is, en ze laat altijd aanwijzingen achter.

Q neemt zich voor om Margo te vinden en zo haar redder te zijn. Hij vindt de eerste aanwijzing van Margo en dat leidt naar meer aanwijzingen. Naarmate hij steeds meer over Margo te weten komt, twijfelt hij ook steeds meer over zijn gevoelens voor haar. Wat als ze dood is, wat als ze me niet leuk vindt, wat als ze niet gevonden wil worden? Dat zijn vragen waar Q mee worstelt tijdens zijn zoektocht.

And all at once I knew how Margo Roth Spiegelman felt when she wasn’t being Margo Roth Spiegelman: she felt empty. She felt the unscaleable wall surrounding her.

Mijn mening

John Green ken je misschien wel als de schrijver van het supersuccesvolle boek ‘The Fault In Our Stars‘. Ik kocht ‘Papertowns’ van John Green in een box met, naast ‘The Fault In Our Stars’ en ‘Papertowns’, nog twee boeken. Papertowns gaat over het opgroeien en de bijbehorende twijfels die je als puber hebt. Je moet je eigen keuzes leren maken, maar zijn dat wel de juiste? In ‘Papertowns’ volg je op een bijzondere manier de keuzes van Q, maar ook zijn twijfels, over wie hij is, wie zijn ouders en vrienden zijn en wat zijn gevoelens betekenen.

Eindoordeel

John Green heeft een geweldige manier van schrijven. De boeken zijn makkelijk te lezen, ook in het Engels, maar de personages zijn zo goed uitgewerkt dat je vanaf pagina 1 eigenlijk al een band met ze hebt. Q is daar geen uitzondering op. Het boek is ontroerend, herkenbaar en verrassend, hoewel het einde me wel een klein beetje tegenviel. Het past wel bij de manier waarop dit boek is geschreven, maar ik had toch op iets anders gehoopt. Dat maakt het dan wel weer verrassend. Wat een fijn boek!

Specificaties

Papertowns by John Green
Published by Penguin
Genres: Young Adult
Pages: 305
ISBN: 9780142414934

[bol_product_links block_id=”bol_541041b0935c1_selected-products” products=”1001004006856228,9200000029979233″ name=”paper towns” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *