Hasta la vista – Judith Visser

hasta la vista

Milla, 16 jaar, wil graag met haar vriendinnen op vakantie, maar haar ouders vinden haar nog te jong. Ze gaan op vakantie naar Spanje, maar Milla mag wel haar vriendin Claire meenemen. Zo proberen ze er samen nog wat van te maken. Claire en Milla ontmoeten twee jongens en Claire ziet het wel zitten om met die twee op stap te gaan. Milla twijfelt nog, maar Claire heeft haar beslissing al genomen en gaat met de jongens weg. Er gebeurt iets verschrikkelijks waar Claire niet meer mee kan leven en ze pleegt zelfmoord. Milla neemt, samen met de broer van Claire, zich voor om wraak te nemen op die jongens. Maar dan blijkt dat niets is wat het lijkt en het hele verhaal is anders dan je in eerste instantie denkt.

Mijn mening

‘Hasta la Vista’ van Judith Visser kocht ik bij de Kringloop en zag later pas dat het een Jeugdthriller was. Maar gelukkig deed dat helemaal niets af aan het verhaal, want wat was dit spannend zeg! De twee meiden zijn heel herkenbaar en je leeft zo met ze mee. Ondanks dat ik het niet eens was met de wraak van Milla, had ik er wel begrip voor. De details van de wraak worden tot in de gruwelijkheid beschreven, dat maakte het boek nog eens extra spannend. Het einde kwam als een donderslag bij heldere hemel, dat had ik echt niet verwacht.

Eindoordeel

‘Hasta la vista’ van Judith Visser is een ijzersterke thriller en helemaal niet alleen geschikt voor de jeugd. Ik, als oud wijf, heb er toch echt wel van genoten en zat gelijk vanaf de eerste bladzij helemaal in het verhaal en kon het boek niet wegleggen. Wat een goed boek. Neem een kop thee en zet je telefoon uit, want dit boek lees je echt in een ruk uit!

Ik ga zeker meer van Judith Visser lezen, dit was een hele goede kennismaking.

Specificaties

Hasta la Vista by Judith Visser
Published by Boekerij
Genres: Young Adult
Pages: 221
ISBN: 9789022564769

[bol_product_links block_id=”bol_5410229c9f8f0_selected-products” products=”9200000009921452,9200000011325254″ name=”hasta la vista” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *