Dragonfly in amber – Diana Gabaldon

dragonfly in amber

Als je ‘Outlander’ of ‘De Reiziger‘ niet hebt gelezen, dan komen hier spoilers. In ‘Dragonfly in amber’ van Diana Gabaldon begint het met Claire die met haar dochter Brianna in Schotland is. Het is 1968. Claire is met haar dochter in Schotland omdat Claire haar dochter wil vertellen waar ze vandaan komt. In het boek lezen we een deel van het verhaal van Claire nadat ze met Jamie naar Parijs reist om de opstand van de Jacobieten in Schotland tegen te houden en zo een bloedbad te kunnen voorkomen. Jamie gaat voor zijn neef Jared werken als een soort undercover baan, zodat hij de rijke en meest invloedrijke inwoners van Parijs in de gaten kan houden en zo kan proberen de oorlog te voorkomen.

Mijn mening

Het verhaal van dit boek is grotendeels gebaseerd op de geschiedenis van Schotland en ondanks dat het erg interessant is (en super gedetailleerd beschreven), raakte ik al snel de draad kwijt. Er zijn teveel personages en het is mij op een gegeven moment niet meer duidelijk wie nou wie is. Ik heb echt moeite gehad om het eerste deel van het boek door te komen. Nadat ik over de helft was, begon het eindelijk een beetje spannend te worden. Jamie en Claire vertrekken naar Schotland en daar gebeuren ook een hoop spannende dingen, en mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk al gewekt doordat het begon met Claire in 1968. Ze is op de een of andere manier dus terug gekomen naar haar eigen tijd en dat hele gegeven maakte dat ik door wilde lezen.

Eindoordeel

Het was even doorbijten, maar uiteindelijk heb ik wel heel erg genoten van dit boek. Aan het einde van het boek heb je helaas wel meer vragen dan antwoorden, dus zul je toch verder moeten lezen in deel drie (en de rest van de delen, schat ik zo in). Waar ik echt heel veel respect voor heb, is het feit dat Diana Gabaldon zoveel onderzoek heeft gedaan naar de geschiedenis, haar verhaal daarop gebaseerd heeft en echte gebeurtenissen heeft gebruikt. Dat maakt dat de geschiedenis van Schotland voor een deel tot leven komt en dat is dan ook de reden waarom ik door blijf lezen. Plus, er is een tweede seizoen van Outlander aangekondigd en aangezien ik zo’n fan ben van dit seizoen, moet ik natuurlijk wel de serie verder blijven lezen!

Specificaties

Dragonfly in amber by Diana Gabaldon
Series: Outlander #2
Published by Dell Publishing Company
Genres: Roman
Pages: 960
ISBN: 9780440215622

[bol_product_links block_id=”bol_540d727869b04_selected-products” products=”1001004000968477,9200000015345099″ name=”dragonfly in amber” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *