De dood van de nachtegaal – Lene Kaaberbol & Agnete Friis

Dood van de nachtegaal

Veroordeeld voor moord, maar onschuldig en elke dag wanhopend denken aan haar dochter. Zo brengt Natascha, een jonge Oekra├»ense vrouw, haar dagen door. Nina Borg, de verzorgster van Natascha’s dochter, gaat op onderzoek uit en krijgt eigenlijk alleen maar meer vragen. Natascha ontsnapt en samen gaan ze op zoek naar de waarheid.

Mijn mening

In ‘De dood van de nachtegaal’ van Lene Kaaberbol & Agnete Friis vindt een deel van het verhaal plaats in Denemarken en een deel van het verhaal, in een terugblik in de Oekra├»ne, wat zorgt voor soms verwarrende stukken in het boek. De Deense en Oekrainse namen maken dat het boek ook niet heel makkelijk te lezen is, maar toch is er iets in dit boek wat er voor zorgt dat je blijft lezen.

Het boek is vermakelijk, spannend en intrigerend. De lezer wordt steeds meer betrokken bij de zoektocht naar antwoorden, want de vragen die Nina Borg heeft, heb je zelf ook en dat zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Je wilt immers de antwoorden weten. Het verhaal zelf is goed bedacht, ondanks dat het soms lijkt of het nergens naartoe gaat, blijken de terugblikken toch heel belangrijk te zijn voor de ontknoping van het verhaal.

Eindoordeel

‘De dood van de nachtegaal’ is het derde boek in de Nina Borg serie, maar het is niet noodzakelijk voor dit verhaal om de vorige twee boeken te hebben gelezen. Dat had ik ook niet gedaan, en er werd voldoende uitgelegd dat je het verhaal en de geschiedenis van Nina Borg goed kan volgen.

‘De dood van de nachtegaal’ is zeker een aanrader als je houdt van de Scandinavische thrillers.

Specificaties

De dood van de nachtegaal by Agnete Friis, Lene Kaaberbol
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 318
ISBN: 9789022566558
[bol_product_links block_id=”bol_54035d8204777_selected-products” products=”9200000011511183,9200000011325969″ name=”dood van de nachtegaal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *