Fangirl – Rainbow Rowell

fangirl

Wat doe je als het enige waar je van houdt, waar je in kunt vluchten, misschien helemaal niet datgene is waar je je tijd aan moet besteden? Ga je dan met de wereld mee en wordt je volwassen of blijf je gewoon doen wat je leuk vindt?

To really be a nerd, she’d decided, you had to prefer fictional worlds to the real one.

Cath en haar zus Wren zijn fans van Simon Snow, een boekenserie die ook verfilmd is. Om om te kunnen gaan met het vertrek van hun moeder zijn Cath en Wren fanfiction gaan schrijven. Ze zijn er behoorlijk goed in, en hoewel Wren steeds minder mee doet, blijft Cath super succesvol. Maar dan gaan ze beiden naar ‘college’ en moeten ze afscheid nemen van Simon Snow. Wren gaat dat heel makkelijk af, zij springt echt in het studentenleven en houdt ervan. Cath wil blijven schrijven en probeert dat ook te combineren met haar studie, wat niet altijd gemakkelijk is.

Mijn mening

Wat heb ik genoten van ‘Fangirl’ van Rainbow Rowell. Ik ben namelijk echt een fangirl. Van Harry Potter (ik luister nog steeds elke nacht, al zeker 6 jaar lang, naar de luisterboeken van Harry Potter voor ik ga slapen), Twilight, maar ook van tv-series zoals Doctor Who en Sherlock ben ik echt een fangirl. Ik lees niet heel veel fanfiction, 50 shades of grey heeft dat een beetje geru├»neerd voor mij, maar heb het wel een tijd gedaan. ‘Fangirl’ was daarom ook een groot feest van herkenning. Maar ook het gedeelte over opgroeien en misschien wel wat je het liefste doet loslaten was erg herkenbaar.

Eindoordeel

‘Fangirl’ van Rainbow Rowell is geen hoogstaande literatuur en misschien ben ik er wel iets te oud voor (WAT, nee joh!), maar ik denk dat ik dit boek wel heel vaak ga herlezen. Cath heeft een plekje in mijn hart gekregen.

Wat vond jij van ‘Fangirl’?

Specificaties

Fangirl by Rainbow Rowell
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 336
ISBN: 9789000342440

[bol_product_links block_id=”bol_53ff223ccfcc1_selected-products” products=”9200000011440640,9200000026522010″ name=”fangirl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *