Met zachte hand – Siska Mulder

Met-zacht-hand

‘Met zachte hand’ van Siska Mulder was het derde boek wat ik bij de Boekenbloggersbijeenkomst meenam. Siska Mulder was zelf ook aanwezig, dus heb ik het boek kunnen laten signeren. We hebben wel moeten lachen toen ze het signeerde, want ze schreef ’14-07-2014′ op, terwijl het juni was!

In ‘Met zachte hand’ is Mijntje van der Lelie de hoofdpersoon. Mijntje is een vrouw die we allemaal wel kennen, ze heeft een goede baan, ze is getrouwd en heeft een dochter. Voor de buitenwereld lijkt het of Mijntje een perfect leven hebben (maar ja, wat is een perfect leven?), maar Mijntje is helemaal niet gelukkig. Mijntje en haar man leven langs elkaar heen en er is geen genegenheid. Het hoogtepunt van Mijntjes dag is dan ook als ze ’s avonds achter haar computer gaat zitten chatten met drie wildvreemde dames. Ze hebben allemaal problemen met hun man en dat schept een band. De dames besluiten elkaar te ontmoeten en van het één komt het ander.

Ze zijn allemaal woedend. Woedend op mannen en onrecht. Ze besluiten het heft in eigen hand te nemen en gaan achter een pedofiel, een vader die eerwraak wil plegen, een serieverkrachter en een BN’er die zijn vrouw slaat, aan. Dan wil een van de vrouwen achter haar eigen man aan gaan, en dan blijken ze te ver te zijn gegaan.

Mijn mening

Siska Mulder kende ik voor de Boekenbloggersbijeenkomst niet, en ik heb dit boek gekozen omdat er op de voorkant ‘psychologische thriller’ stond. Ik hou daar wel van, dus dat leek me dan ook een goede reden om kennis te maken met Siska Mulder. Het verhaal is eens een andere insteek dan die je gewend bent, en gek genoeg, ondanks dat ik moorden niet goed keur, kon ik me zeker wel inleven in de dames. Soms ben je gewoon zo kwaad dat je zin hebt om tegen het onrecht in de wereld te strijden. Natuurlijk zijn daar wel andere manieren voor, maar daarom was dit boek ook zo spannend.

Eindoordeel

‘Met zachte hand’ is een boek wat onder je huid kruipt en in je hoofd blijft zitten en daarom is het zeker een aanrader. Siska Mulder kan wat mij betreft in het rijtje van Esther Verhoef en Saskia Noort genoemd worden.

Specificaties

Met zachte hand by Siska Mulder
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789022562604

[bol_product_links block_id=”bol_53ea2584c62e4_selected-products” products=”9200000026240562,9200000011441386″ name=”Met zachte hand” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *