De jacht – Barry Lyga

de jacht

Billy Dent, seriemoordenaar, leert zijn zoon Jazz alles wat hij weet over het zoeken van een ‘prooi’, het vermoorden van mensen, het zich ontdoen van lijken en het uit de handen van de politie blijven. Billy zit inmiddels in de gevangenis en Jazz probeert zijn leven als gewone tiener op te pakken. Hij blijft zijn vaders stem in zijn hoofd horen en krijgt soms flashbacks over de dingen die zijn vader hem heeft laten zien.

Billy Dent zit al jaren vast in de gevangenis, maar toch duiken er in het stadje waar Jazz woont ineens lijken op, waarvan de modus operandi heel erg op die van Billy lijken. De politie probeert Jazz er buiten te houden, maar aangezien hij zo gehersenspoeld is door zijn vader, weet hij precies hoe seriemoordenaars denken en kan hij zo goed de politie helpen.

Mijn mening

‘De jacht’ is het eerste boek in de Jasper Dent serie van Barry Lyga. Barry Lyga heeft een zeer uitgebreide kennis van politiezaken en heeft zijn onderzoek over het ontdoen van lijken goed gedaan, soms misschien iets te goed, want je vraagt je af waar deze informatie beschikbaar is! De beschrijvingen zijn soms zeer gedetailleerd en dat kan gruwelijk zijn, maar als je van een makkelijk leesbaar, superspannend boek houdt, dan zijn het juist die details die het boek nog geloofwaardiger maken.

Eindoordeel

Je voelt de onderhuidse spanning als Jazz zijn vader in de gevangenis bezoekt, je krijgt de kriebels als Billy zijn mond open doet en hebt medelijden met Jazz want hij is echt helemaal gehersenspoeld door zijn vader. De psyche achter de seriemoordenaar is heel interessant en Barry Lyga heeft zijn personages heel goed uitgewerkt. Ik heb dan ook heel erg genoten van ‘De jacht’ van Barry Lyga en kon het niet uit mijn handen leggen.

Specificaties

De jacht by Barry Lyga
Series: I hunt killers #1
Published by Boekerij
Genres: Young Adult
Pages: 320
ISBN: 9789022571019

[bol_product_links block_id=”bol_54305f683113a_selected-products” products=”9200000026461832,9200000009952812″ name=”de jacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *