Film: Divergent

divergent

De film Divergent is gebaseerd op het boek van Veronica Roth. Tris woont in het futuristische Chicago en moet op haar zestiende kiezen voor een factie. Chicago is namelijk ingedeeld in vijf facties, oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Voor de keuze moet ze een test doen, waar dan een advies uit komt. Als je kiest, kun je dat advies opvolgen, maar ook negeren. Tris wordt als Divergent getest, maar kiest voor de factie onverschrokkenheid. Tijdens de inwijding in deze factie moet ze allemaal opdrachten doen en als ze die haalt, mag ze in de factie blijven. Haalt ze die niet, dan is ze factie-loos en wordt ze verstoten.

Ik heb al eerder de serie gelezen en man oh man, wat vond ik die spannend. Ik keek dan ook uit naar de films, al ben ik altijd bang dat ze niet aan mijn verwachtingen voldoen. Gelukkig voldeed deze film goed aan mijn verwachtingen, en ook al had ik het boek al even geleden gelezen, kon ik me zeker wel goed herinneren wat er allemaal ging gebeuren. De film is best goed op het boek gebaseerd en dat word ik altijd al blij om.

Er is weinig veranderd aan het verhaal, van wat ik me kan herinneren. De film duurt 139 minuten en ik heb me echt geen moment verveeld. Het is spannend, de romance tussen Four en Tris is lief en leuk, de gevechten zijn pijnlijk en Shailene Woodley is goed gecast als Tris!

Het enige minpuntje vond ik dat Shailene Woodley en Ansel Elgort er samen in speelde, wat ik compleet gemist heb. Ik vond het dan weer gek dat ze hier broer en zus spelen, terwijl ze in The Fault in our Stars lovers zijn. Een beetje lastig om die twee te scheiden, vond ik. Maar ja, als dat het enige minpunt is?

Heb jij Divergent gezien? Wat vond je ervan? Net zo leuk als het boek?

Eindoordeel: 8/10

[bol_product_links block_id=”bol_53fb436be3c48_selected-products” products=”9200000025818651,9200000025818966″ name=”Divergent fillm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *