Film: The Happening

The happening 2

‘The Happening’ begint in Central Park, New York. Op een gewone dag stoppen de mensen met wat ze aan het doen zijn, staan stil en zoeken daarna een manier om zichzelf van kant te maken. Een leraar op de middelbare school (gespeeld door Mark Wahlberg) vraagt aan zijn studenten om te reageren op een nieuwsbericht. Hierin staat dat ineens alle bijen verdwenen zijn. Niet dood, want ze worden niet gevonden, maar gewoon weg. Geen bijen meer.

Er wordt gedacht aan een terroristische aanslag, maar hoe dan? Hoe kan het dat een soort zenuwgas alleen bepaalde plekken raakt? Is het misschien iets anders? Of is het de natuur?

En dan is er nog de relatiecrisis tussen Elliot Moore (Mark Wahlberg) en zijn vrouw Alma (Zoeey Deschanel), komt het nog goed tussen hen?

The happening 3
De film leek me leuk en ik ben echt grote fan van Zooey Deschanel. Toen ik zag dat John Leguizamo erin speelde, moest dat wel een goed teken zijn. Wie kent hem nog uit Romeo + Juliet? Maar helaas. Mark Wahlberg kan echt niet acteren, zijn gezicht staat permanent in de verbaasde stand en het verhaal had beter uitgewerkt kunnen worden.

The happening
En, sorry, maar Mark Wahlberg z’n neusvleugels leidde me echt helemaal af bij deze film, hij kan echt goed z’n neusvleugels bewegen! Bij de laatste helft van de film kon ik nergens anders meer op letten, kun je nagaan hoe boeiend de film was!

Wat een deceptie. Het verhaal was veelbelovend, maar kwam dat helaas niet na. Heb jij de film gezien? Wat vond je ervan?

Eindoordeel: 4/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *