De waarheid over de zaak Harry Quebert – Joel Dicker

harry quebert

Marcus Goldman, een populaire schrijver, heeft een writer’s block. In de tuin van zijn mentor, Harry Quebert, wordt een lijk gevonden.

Mijn mening

‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ van Joel Dicker heb ik voor het eerst gezien in een video bij Miss Lipgloss. Toen won ik het bij een twitteractie van bol.com en kreeg ik het gesigneerd en al thuis. Het is een vrij dik boek (608 pagina’s), dus het bleef even liggen op mijn leesstapel. Wat heb ik daar spijt van gehad!

In ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ lijdt Marcus Goldman aan een writer’s block en ziet hij de deadline van zijn uitgever steeds dichterbij komen. Harry Quebert, de mentor van Marcus en zelf ook sterauteur van de roman ‘De wortels van het kwaad’. Als op een dag het lijk van het dertig jaar geleden vermiste meisje Nola Kellergen in de tuin van Harry wordt gevonden, besluit Marcus zijn schrijftalent in te zetten om de wereld van de onschuld van Harry Quebert te overtuigen. Maar zo makkelijk is dat nog niet. Met afwisselingen tussen het heden en het verleden beschrijft Joel Dicker de worstelingen van Harry en Marcus. En je leert tijdens het lezen ook nog eens wat over het schrijversvak.

Het boekenteam van ‘De wereld draait door’ was superenthousiast over dit boek en ik ben het totaal met hen eens. Wat heb ik genoten van dit boek zeg. Niet alleen de strubbelingen van Marcus Goldman, maar ook de geschiedenis tussen Harry Quebert en Nola Kellergen is boeiend.

Eindoordeel

‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ is niet superspannend, maar toch blijft het tot de laatste pagina boeien. Ook bij dit boek moet je je echt niet laten afschrikken door het aantal pagina’s, want als je eenmaal bezig bent, vliegt de tijd en wil je echt niet meer ophouden met lezen. Ik heb het boek in een dag uitgelezen (ik geef de regen op een zondag de schuld!) en vond het echt jammer dat het boek uit was.

Specificaties

De waarheid over de zaak Harry Quebert by Joel Dicker
Published by De Bezige Bij
Genres: Roman
Pages: 608
ISBN: 9789023477600

[bol_product_links block_id=”bol_53e768a0c8017_selected-products” products=”9200000022664687,9200000011366603″ name=”Harry Quebert” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *