Product: Jawbone UP24

IMG_3323

Dit is mijn nieuwe gadget, de Jawbone UP24. Ik had ‘m al eerder gezien bij Miss Lipgloss en had haar review al gelijk opgeslagen. Ze was zo enthousiast en aangezien ik graag visueel zie hoeveel ik loop of slaap, wilde ik ‘m graag hebben. En toen kreeg ik ‘m, voor m’n verjaardag, van mijn man. Superlief natuurlijk!

Zo ziet de armband eruit om je arm.

IMG_3321

Je draagt de armband aan je niet-dominante arm en hij zit echt heel comfortabel. Ik moet nog wel even wennen met m’n horloge erbij, maar die draag ik toch niet zo heel vaak. Ik wilde graag een zwarte, ondanks dat ze hele hippe kleuren hebben. Zwart past immers overal bij, en aangezien je ‘m altijd draagt, vond ik dat ook de veiligste keus.

IMG_3322
De armband ziet er zoo mooi uit! Maar wat doet de Jawbone UP24 nou eigenlijk? De UP24 (want zo noem ik ‘m voor het gemak) telt het aantal stappen wat je op een dag doet en meet hoeveel je slaapt per nacht. Hieronder zie je een screenshot van de app (deze is gratis en je verbindt je UP24 met je telefoon en zo kun je alles makkelijk bijhouden.

Screenshot_2014-08-14-19-38-56

Ik heb ervoor gekozen om per nacht 8 uur te willen slapen en per dag 5500 stappen te zetten. Dit aantal stappen komt voor mij neer op ongeveer 1 uur tot 1,5 uur lopen. Dit verschilt natuurlijk per persoon, met je tempo en hoe groot je stappen zijn. Dat is een flinke wandeling, maar voorlopig een goed voornemen. Ik wil dit in de toekomst steeds meer gaan uitbreiden tot uiteindelijk 10.000 stappen per dag.

Zo ziet je slaap feed eruit. De lichtblauwe balken zijn je lichte slaap, de donkerblauwe balken je diepe slaap en de oranje balken de tijd die je wakker bent geweest.

Screenshot_2014-08-14-20-06-55

En zo ziet het eruit als je je doel hebt gehaald qua wandelen. Je ziet het aantal calorie├źn dat je hebt verband, hoe lang je stil hebt gezeten en hoe lang je achter elkaar in beweging bent geweest. Zo tof om te zien!

Screenshot_2014-08-14-20-07-23

Naast het aantal stappen en je uren slaap, kun je de Up24 ook gebruiken om bijvoorbeeld een powernap te doen. Je stelt hiervoor een maximale tijd in en de Up24 maakt je met trillingen wakker op het moment dat je het lichtst slaapt. Ook kun je de Up24 gebruiken als stopwatch, of een reminder instellen als je bijvoorbeeld te lang achter je bureau zit. De Up24 gaat dan trillen.

De Up24 heb ik nu ongeveer 3 weken en ik ben echt verslaafd. Ik kijk elke ochtend of ik wel genoeg geslapen heb en hoe vaak ik wakker ben geweest. Als ik ’s avonds zie dat ik nog maar 100 stappen moet zetten om mijn doel voor die dag te bereiken, ga ik nog even wat rondjes door het huis lopen. De Up24 motiveert dus ook nog eens behoorlijk.

Een minpuntje is dat je Android 4.3 en Bluetooth 4.0, of een Apple iPhone vanaf 4s of iPad 3e generatie dient te hebben, anders kun je niet synchroniseren met je app en dan heb je er eigenlijk niets aan.

Eindoordeel: 8/10

2 thoughts on “Product: Jawbone UP24

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *