Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

ik ben pelgrim

Pelgrim is de naam van een man die niet bestaat. Een boek wat hij heeft geschreven wordt gevonden op een plaats delict. Zijn vijand is er een die alleen werkt, maar zoveel mensen kan vermoorden met een virus.

In een New Yorkse hotelkamer wordt een dode vrouw aangetroffen. In de hotelkamer blijkt iets heel erg mis te zijn, er zijn namelijk geen forensische bewijsmaterialen te vinden. De kamer is van top tot teen helemaal schoon geveegd, er is helemaal niets te vinden waardoor de moordenaar gevonden zou kunnen worden.

Aan de andere kant van de wereld leeft iemand die alleen bekend is onder de naam De Saraceen. Hij opereert alleen en werkt aan zijn doel om zoveel mogelijk mensen ter dood te veroordelen. De enige tegenstander die hij heeft is iemand genaamd Pelgrim. Maar of Pelgrim erin zal slagen om het doel van De Saraceen te dwarsbomen?

Mijn mening

In ‘Ik ben Pelgrim’ van Terry Hayes wordt er een angstaanjagend scenario aangeschreven en dat zorgt dat je dit boek niet uit je handen kan leggen. De personages en locaties zijn goed uitgewerkt en het scenario levensecht. Terry Hayes neemt ruim de tijd om de lezer kennis te maken met zijn twee hoofdpersonen en dat zorgde ervoor dat het begin soms wat traag aanvoelde. De schrijfstijl van Terry Hayes is absoluut briljant en ondanks de traagheid, bleef ik verder lezen, want het verhaal was boeiend genoeg. Als je eenmaal op de helft bent, zit de vaart er goed in en zorgt ‘Ik ben Pelgrim’ ervoor dat je het boek niet meer neer wilt leggen.

Eindoordeel

Het verhaal zou zo een betere versie van James Bond kunnen zijn. ‘Ik ben Pelgrim’ is het debuut van Terry Hayes en ik ben zeker benieuwd wat er nog meer volgt. Hij heeft een veelbelovend debuut op zijn naam staan, dat is een ding wat zeker is! Laat je niet afschrikken door het gigantisch aantal pagina’s (704 maar liefst), ik heb het boek echt in nog geen week uitgelezen. ‘Ik ben Pelgrim’ is niet voor niets uitgeroepen als Thriller van het Jaar 2014, want dat is echt welverdiend.

Specificaties

Ik ben Pelgrim by Terry Hayes
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 704
ISBN: 9789022997130

[bol_product_links block_id=”bol_53e7639a88c9e_selected-products” products=”9200000022117864″ name=”ik ben pelgrim” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *