De reiziger – Diana Gabaldon

de reiziger

Het is 1945 en Claire Randall is samen met haar man Frank op huwelijksreis in Schotland. Claire is zuster geweest in de oorlog en heeft nu een interesse in planten. Door die interesse komt Claire bij een stenen cirkel en voor ze het weet is ze terecht gekomen in 1743. Ze wordt meegenomen door Jamie en om haar leven te redden trouwen ze uiteindelijk.

Dat is ‘De Reiziger’ van Diana Gabaldon in een notendop, maar door de 736 pagina’s heen komen nog wat details en hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) voorbij. Claire en Jamie komen samen in verschillende, levensbedreigende, sexy situaties terecht, maar Claire moet zich ook aanpassen aan de tijdsgeest, niet alleen waar ze komt te wonen (op een kasteel), maar ook haar werk als zuster en het omgaan met de mannen die niet gewend zijn dat ze een grote mond krijgen.

Mijn mening

De kennis en het onderzoek van Diana Gabaldon over de 18e en 19e eeuw is groot. Heel groot. Maar ook over de planten en hun gebruik wordt heel veel geschreven en dat heeft het voor mij ook boeiend gemaakt. De personages zijn goed uitgewerkt, er zijn niet teveel personages, zodat je met allemaal een band kunt opbouwen.

Dit boek heb ik meegenomen bij de Boekenbloggersbijeenkomst in juni en is me daar aangeraden. Ik schrik niet van een dik boek, maar ben niet zo’n fan van dat hele science fiction genre om te lezen. Maar bij zo’n gelegenheid is het juist leuk om iets uit te zoeken wat je zelf niet zo snel zou kiezen. Eerlijk gezegd had dit boek me al vanaf de eerste pagina in de greep. Ik heb het boek dan ook in vijf dagen uitgelezen. Zeker de tweede helft zorgde ervoor dat ik het boek niet uit mijn handen kon leggen. En zeg nou zelf, wie is er nou niet verliefd op Jamie?

En er is nieuws! Outlander, de oorspronkelijke titel van het boek, komt op tv! Er is een serie opgenomen en de eerste aflevering wordt morgen uitgezonden op de Amerikaanse tv en 11 augustus op HBO. De tijd staat nog niet vermeld op de website, dus ik kan je daar geen verdere informatie over geven helaas.

Bekijk hieronder de trailer/making of van de serie:

Oooh dat accent van Jamie *swoon*.

Eindoordeel

Ik ben zo onder de indruk van dit boek. Ik heb mijn enthousiasme doorgegeven naar mijn moeder, want zij heeft het boek ook in een paar dagen uitgelezen! Ik kan niet wachten om aan de volgende delen te beginnen, hoewel ik het wel probeer te spreiden, want ik wil zo lang mogelijk genieten van Jamie en Claire.

Specificaties

De reiziger by Diana Gabaldon
Series: Outlander #1
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 736
ISBN: 9789022566848

[bol_product_links block_id=”bol_53e11d7906cd6_selected-products” products=”9200000011326073″ name=”de reiziger” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

2 thoughts on “De reiziger – Diana Gabaldon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *