Dagje weg: Brielle

Afgelopen weekend hadden we geen afspraken. Zaterdag hebben we een lazy day gehad (dus, veel lezen, gamen en gewoon gezellig samen zijn), zondag wilde we wel een dagje weg. Aangezien we het niet te duur wilde maken, was een dagje dierentuin uitgesloten. Dus deden we het ouderwetse op een nieuwe manier: Google maps openen, de kaart op een afstand van maximaal een uur rijden van ons huis, ogen dicht en dan maar prikken met je vinger.

We kwamen uit op Brielle! Een stad op het voormalige eiland Voorne in Zuid-Holland, gelegen aan het Brielse meer. De eerste zondag van de maand is er koopzondag, maar er waren niet superveel winkels open. Maar het was een mooie dag en Brielle ligt aan het water dus er was genoeg publiek en dus ook gezelligheid.

Parkeren is super makkelijk, we kwamen aan in Brielle, volgde de bordjes P – Centrum en waren zo nog geen tien minuten wandelen van het centrum. Ook nog eens gratis! We hoefden niet per se naar de winkels toe, dus we zijn met een omweg naar ’t centrum gelopen.

IMG_3237

Brielle heeft nog een deel van de oude stadsmuur staan en er zijn ook genoeg mogelijkheden om bijvoorbeeld een stadswandeling te doen.
IMG_3243

Dat het een oude stad is, is goed te zien in de architectuur.

IMG_3255

IMG_3253

We hebben heerlijk gegeten in Hotel De Zalm, dat is zeker een aanrader, maar er zijn genoeg leuke restaurantjes en cafés te vinden.

Door de sfeer en de architectuur en natuurlijk het mooie weer hadden we echt het gevoel even op vakantie te zijn. Soms is dat precies wat je nodig hebt, al is het maar 1 dagje.

Al met al hebben we een leuke dag gehad, dus wil je een dagje weg dan is Brielle zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *