Je bent gewaarschuwd – James Patterson

1001004005997596

Kristin werkt in ‘Je bent gewaarschuwd’ van James Patterson als oppas bij een New Yorks gezin. Ze heeft een verhouding met de vader en is er van overtuigd dat hij zijn vrouw zal verlaten en dat de kinderen beter bij haar af zijn. Naast het oppassen is Kristin fotograaf en wil ze dit ook professioneel gaan doen. Daarom draagt ze overal haar camera mee naartoe.

Tijdens haar wandeling naar haar werk ziet ze bij een hotel een politie afzetting waarbij vier lijkenzakken naar buiten worden gedragen. Ze grijpt haar camera en begint foto’s te maken. Terwijl ze naar de lijkenzakken kijkt, lijkt het wel of er beweging is in een van de zakken. Ze gilt om hulp maar niemand gelooft haar.

Mijn mening

Deze scene blijft haar achtervolgen en zo wordt ze regelmatig schreeuwend wakker omdat ze hierover gedroomd heeft. Ze fotografeert ook steeds meer mensen die niet meer in leven zijn en probeert langzaam wakker te worden uit de nachtmerrie waarin ze lijkt te blijven ronddwalen.

‘Je bent gewaarschuwd’ is een psychologische thriller en toch iets anders dan wat we van James Patterson gewend zijn. Dat maakt het boek zeker niet minder spannend, je krijgt het flink benauwd tijdens het lezen van het boek en de verwarring van Kristin zorgt ervoor dat je die ook zelf overneemt. Ik wilde graag weten hoe dit boek zou aflopen en het einde is zeker verrassend en onverwacht.

Eindoordeel

Een aanrader als je al meerdere boeken van James Patterson hebt gelezen, maar ook als je van psychologische thrillers houdt. James Patterson heeft met dit boek weer een juweeltje aan zijn collectie toegevoegd.

Welk boek van James Patterson vindt jij het beste?

Specificaties

Je bent gewaarschuwd by James Patterson
Published by De Bezige Bij
Genres: Thriller
Pages: 334
ISBN: 9789023428527

[bol_product_links block_id=”bol_5694c62572d43_selected-products” products=”1001004011234464,1001004005997596″ name=”je bent gewaarschuwd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *