De moord die niet veel aandacht trok – John van den Heuvel

de moord die niet veel aandacht trok

John van den Heuvel kennen we allemaal als misdaadverslaggever en als presentator van de programma’s Recht Gezet, Ontvoerd en Op de vlucht.

Naast zijn tv-programma’s schrijft John van den Heuvel wekelijks een column in de Telegraaf. In ‘De moord die niet veel aandacht trok’ zijn een aantal van deze columns gebundeld. Naast de columns zijn er ook een aantal achtergrondverhalen te vinden, die wat dieper ingaan op de onderwerpen die in de columns behandeld worden.

Mijn mening

In ‘De moord die niet veel aandacht trok’ schrijft John van den Heuvel onder andere over de vete tussen de verschillende motorbendes, Badr Hari, maar ook over Bram Moszkowicz en wat John van den Heuvel vindt over diverse situaties die zich bij de politie afspelen en in het nieuws zijn geweest.

De schrijfstijl van John van den Heuvel is makkelijk te lezen, de columns geven wat meer achtergronden bij de nieuwsberichten en soms laat John ook zijn mening horen over actuele zaken. Het jammere van dit boek blijft toch dat sommige columns gedateerd zijn, of het is niet geheel duidelijk wanneer de column geschreven is. De titel is misleidend want ik had gehoopt dat het boek meer achtergrondinformatie zou geven over één bepaalde moord, maar dat is dus niet waar het boek over gaat.

Desalniettemin, als je geinteresseerd bent in de Nederlandse misdaad, de Telegraaf niet hebt gelezen en wat meer informatie wil over de grote zaken en grote misdadigers, dan is ‘De moord die niet veel aandacht trok’ een vermakelijk boek.

Eindoordeel

John van den Heuvel heeft een uitgebreide kennis van de Nederlandse politie, maar heeft ook contact met de onderwereld en die zaken zorgen ervoor dat je een heel klein kijkje achter de schermen krijgt, wat zeker boeiend is.

Specificaties

De moord die niet veel aandacht trok by John van den Heuvel
Published by Carrera
Genres: Waargebeurd
Pages: 246
ISBN: 9789048820085

[bol_product_links block_id=”bol_543134a3eeb7f_selected-products” products=”9200000022071115,9200000026774565″ name=”john van den heuvel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *