The Silkworm – Robert Galbraith

silkworm

Owen Quine, schrijver, is vermist en zijn vrouw huurt Cormoran Strike in om hem te zoeken. Hij belandt in de uitgeverswereld en komt erachter dat daar een hoop haat en nijd heerst.

Het lijkt erop dat Owen Quine gewoon een paar dagen verdwijnt, want dat doet hij wel vaker. Owen Quine heeft net een manuscript bij zijn uitgever afgeleverd waarin hij op een bizarre manier de schrijvers en uitgevers dicht bij hem beschrijft en beledigd. Dat zou dus best een mogelijkheid zijn waarom hij verdwenen is, want er gaan al geruchten dat hij aangeklaagd zal worden.

Dan wordt Owen vermoord gevonden, een moord die wordt beschreven in zijn manuscript. Cormoran gaat verder met zijn onderzoek en doet dat buiten de politie om. Hij ontdekt steeds meer over Owen Quine, zijn uitgever, zijn mede-schrijvers en dan uiteindelijk ook wie de moordenaar is.

Oh oh oh, wat kan ik zeggen over de Cormoran Strike boeken? Ik vind ze echt geweldig. Je moet ze niet vergelijken met de Harry Potter boeken, want er is geen vergelijking. J.K. Rowling schrijft als Robert Galbraith geweldig, de boeken boeien me vanaf de eerste pagina.

Cormoran Strike is een briljante, maar ook koppige man, en zijn assistente Robin kan daar soms moeilijk mee om gaan. Cormoran leert in dit boek beter omgaan met Robin en ook haar verloofde komt wat meer in beeld.

In ‘The Silkworm’ van Robert Galbraith wordt wat dieper ingegaan op de karakters van Cormoran en Robin en dat is fijn. Maar niet alleen dat, de manier waarop de plot wordt gestart is echt briljant en zorgt ervoor dat het een echte pageturner is. Er worden kleine aanwijzingen gegeven, maar het blijft een verrassing.

De Nederlandse vertaling komt dit najaar uit, maar als je nog niet kunt wachten, dan is daar de Engelse editie.

Eindoordeel 8/10

Uitgever: Little Brown
Aantal pagina’s: 464
Genre: Detective
ISBN: 9781408704035
Taal: Engels

2 thoughts on “The Silkworm – Robert Galbraith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *