Dans met mij – Jean Kwok

Dans met mijCharlie Wong is de dochter van een straatarme noedelmaker en een mooie prima ballerina. Als haar moeder op jonge leeftijd overlijdt, vervalt het gezin in armoede. Charlie kan niet langer naar school en moet meehelpen de kost te verdienen, maar kan geen ander werk vinden dan een miserabel afwasbaantje in een Chinees restaurant. Daar werkt ze dag en nacht, zeven dagen per week, want ze is vastbesloten haar jongere zusje een betere toekomst te geven. Dan komt er een uitgelezen kans op haar pad: ze kan aan de slag als receptioniste bij een van de beste dansstudio’s in uptown New York. Ze is geïntimideerd door de mooie, getalenteerde dansers en de rijke studenten, maar thuis kan ze er niets over vertellen. Haar traditionele vader wantrouwt alles wat westers is, en zou haar zeker dwingen ontslag te nemen. Als Charlie het danstalent van haar moeder blijkt te hebben geërfd, groeit haar zelfvertrouwen en voor het eerst in tijden geniet ze weer van het leven. Tot haar zusje ernstig ziek wordt. Charlie zal moeten beslissen waar haar hart ligt: bij haar familie of bij haar eigen toekomst…

Mijn mening

Je woont in Chinatown, werkt als afwashulp en je leven lijkt uitzichtloos. Je moeder is overleden, je vader leeft zijn leven op automatische pilot en je zusje vertoont vage ziekteklachten. Toch werk je keihard om iets van je leven te maken.

Dat is het leven van Charlie Wong in ‘Dans met mij’ van Jean Kwok. Charlie’s missie is om haar zusje een betere toekomst te geven. Dan krijgt ze een baan bij een dansschool en daarmee verandert haar leven. Charlie heeft namelijk het danstalent van haar moeder geërfd, en kan zo niet alleen doen waar haar hart ligt, maar ook meer geld verdienen om haar zusje die betere toekomst te geven. Charlie is alleen bang voor wat haar vader zal zeggen, aangezien hij nog steeds half in China woont.

Jean Kwok was een van de schrijfsters aanwezig bij de Boekenbloggersbijeenkomst en omdat ze zo enthousiast over haar nieuwe boek sprak, heb ik me ingeschreven voor een recensie exemplaar.

Eindoordeel

‘Dans met mij’ en het verhaal zouden me niet zozeer hebben aangesproken als ik het boek tegen zou komen in de boekenwinkel. Dat was zeker een gemis geweest, want ik heb met volle teugen genoten van dit boek.

Jean Kwok heeft een beschrijvende manier van vertellen en ik waande me regelmatig in Chinatown zelf. Ik wilde zo graag dat Charlie succes zou krijgen met haar dansen, en ik maakte me ook zorgen over haar zusje.

De manier waarop Jean Kwok haar karakters beschrijft, zorgt dat je een band met ze krijgt. Het einde is verrassend en het verhaal bijzonder. Wat een mooi boek. Kopen dus!

Specificaties

Dans met mij by Jean Kwok
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 400
ISBN: 9789022570753

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56c19d1f633a5_selected-products” products=”9200000026240581″ name=”dans met mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *